Ακόμη μια κάκιστη σεζόν για την ΑΕΚ φτάνει στο τέλος της σιγά σιγά, συμπληρώνοντας μια τραγική τριετία που τα λάθη επί λαθών την έχουν κάνει να γράφει αρνητική ιστορία. Ωστόσο, η χρονιά μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, με το να μην καταφέρει να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισητήριο. Κάτι το οποίο συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες βάσει της εικόνας της.

Η έξοδος στην Ευρώπη θα κριθεί ουσιαστικά από το ερχόμενο αθηναϊκό ντέρμπι. Σε περίπτωση που η Ένωση αποδράσει με το διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού θα έχει «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισητήριο. Και αυτό γιατί ακόμα και αν στη συνέχεια ηττηθεί στα δύο επόμενα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Άρη και το «τριφύλλι» επικρατήσει τόσο επί του Άρη όσο και επί του Ολυμπιακού, η ισοβαθμία είναι υπέρ του Δικεφάλου.

Έτσι, μια ενδεχόμενη αυριανή νίκη θα επιτρέψει στους ανθρώπους του συλλόγου να βάλουν μπρος πραγματικά τον σχεδιασμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση του νέου προπονητή, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ είναι στην πόρτα της εξόδου, όμως καμία από τις περιπτώσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι (Μιλόγεβιτς, Λουτσέσκου, και Ισπανοί από το… πάνω ραφι) δεν έχουν προχωρήσει ακόμα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που εξετάζονται. Μπορεί αρκετοί να βρίσκονται στα «ραντάρ» του Δικεφάλου (Ντα Σίλβα, Λισάντρο Λόπες, Κουίνσι Μενίγκ, Λιονέλ Καρόλ, Τόμας Καμίσνκι), όμως πέρα από τον Γάλλο αρχηγό της Ρεν που αποτελεί νο1 στόχος, κανένας δεν έχει στα χέρια του κάποια επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής.

Προφανώς, από την στιγμή που δεν είναι δεδομένη η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισητηρίου, τα πλάνα για την επόμενη σεζόν μένουν απλά… πλάνα. Το αν η ΑΕΚ θα είναι η δεν θα είναι στο Europa Conference League επηρεάζει άμεσα τον σχεδιασμό της. Μπορεί να μην έχει γνωστοποιηθεί από την UEFA το ποσό που θα βάλουν στα ταμεία τους οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη νέα διοργάνωση, αλλά σίγουρα θα είναι ένα σημαντικό boost.

Επιπλέον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να αποφασίσει να πάρει μεταγραφή τόσο ένας προπονητής όσο και ένας ποδοσφαιριστής σε έναν σύλλογο, η προοπτική της Ευρώπης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Άρα η Ένωση για να κάνει τις κινήσεις που επιθυμεί και κατά κάποιον τρόπο έχει προαναγγείλει, θεωρείται σχεδόν απαραίτηο το να έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία.

Έτσι, κατά κάποιον τρόπο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικεφάλου έχει την δυνατότητα την Κυριακή να δώσει το εύνασμα στη διοίκηση ώστε να ξεκινήσει να υλοποιεί τις σκέψεις της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο με νίκη. Μία λέξη που μοιάζει άγνωστη στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο όταν πρόκειται για ντέρμπι.