Στην τελική ευθεία για τις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με την αυλαία να σηκώνεται στις 14 Ιουνίου για τη Νεοελληνική Γλώσσα, η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας εξακολουθεί να αναζητεί μια «κανονικότητα», την οποία και θα έχει πολύ λίγο χρόνο για να ανακτήσει. Οι παρενέργειες από την πολύμηνη απουσία των νέων από τις τάξεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολλές και δύσκολα διαχειρίσιμες: μαθησιακές, κοινωνικές, συναισθηματικές.

Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ειδικά, η επιστροφή των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία τους φαίνεται ότι συμπίπτει με την… εξαφάνιση των ίδιων από τις τάξεις, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν ιδιωτικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο, η εφετινή χρονιά και η ελλιπής εκπαιδευτική της προετοιμασία ίσως δώσουν τελικά τις επόμενες ημέρες διαφορετικές εικόνες για την παρουσία των μαθητών τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια, που επίσης ανοίγουν για όσες περιπτώσεις μαθητών έχουν μπροστά τους εξεταστικές διαδικασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο «Το Βήμα» αναζήτησε έναν πρώτο «δεκάλογο» των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων με όλα όσα θα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι γι’ αυτές.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί