Η φονική πανδημία είναι φανερό πως επιμένει, υποχωρεί αργά, κοινώς «αποκλιμακώνεται βραδέως», όπως σημειώνουν οι επιδημιολόγοι. Ο ιός, παρά τους επιταχυνόμενους εμβολιασμούς που πλέον ξεπερνούν τις 100.000 ημερησίως, συνεχίζει να πληγώνει την κοινωνία, να αφαιρεί πολλές ζωές καθημερινά και να εμποδίζει τη γρήγορη ελευθέρωση των πολιτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τίποτε πια δεν μοιάζει ικανό να κρατήσει τον κόσμο κλεισμένο, μακριά από το πλήθος των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι αδημονούντες πολίτες, ενθαρρυμένοι και από το «ράλι» των εμβολιασμών, αψηφούν τις συνέπειες του κορωνοϊού και πλέον βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής. Ολοι πια είναι στους δρόμους και στις δουλειές τους, οι πολλές ανάγκες επιβίωσης και βιοπορισμού, αλλά και το πλήθος των καταπιεσμένων επιθυμιών, τους «σπρώχνουν» στην έξοδο παρά τους υπαρκτούς κινδύνους που η κινητικότητα γεννά.

Και η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί, ούτε είναι διατεθειμένη να αντισταθεί, καθώς τα δημόσια οικονομικά ασκούν τη δική τους πίεση, μη επιτρέποντας μακρά παράταση του καθεστώτος επιδότησης θέσεων εργασίας και δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί