Ολυμπιακοί Αγώνες : Αισιοδοξία ΠΟΥ για την διεξαγωγή τους – Ικανές οι αρχές της Ιαπωνίας

Αρνητικοί για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εμφανίζονται οι πολίτες της Ιαπωνίας, ωστόσο ο ΠΟΥ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διοργάνωση μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν σε ενημέρωση, περιγράφοντας τις ιαπωνικές αρχές ως «εξαιρετικά ικανές» να λαμβάνουν αποφάσεις για το πώς θα διοργανώσουν τους Αγώνες, αποφεύγοντας την κοινωνική ανάμιξη που θα μπορούσε να εξαπλώσει τον ιό.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει ανησυχία για τη διοργάνωση, καθώς οι πολίτες της Ιαπωνίας δείχνουν αρνητική διάθεση για την πραγματοποίηση των Αγώνων.

Ωστόσο από επίσημα χείλη, αυτό που ακούγεται είναι ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, και η δήλωση του ΠΟΥ ενισχύει την άποψη αυτή.

Διαβάστε επίσης: «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο»: Σχεδόν 200.000 υπογραφές στην Ιαπωνία για να μην διεξαχθούν οι Αγώνες

Χαρακτηριστικό είναι ότι κορυφαίος αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παραδέχεται μεν την «ανησυχία» που προκαλεί η αρνητική διάθεση των πολιτών της Ιαπωνίας για τους Αγώνες, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σενάριο να μην προχωρήσει η διοργάνωση.

«Η διοργάνωση προχωρά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόουτς σε δημοσιογράφους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος