Εντείνει την πίεση στην UEFA o Μπόρις Τζόνσον, ώστε να μεταφέρει τον τελικό του Champions League από την Κωνσταντινούπολη σε αγγλικό έδαφος.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» αποκαλύπτει στην έκδοση του Σαββάτου το μήνυμα του Άγγλου πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, με το οποίο ζητάει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού στην Αγγλία.

Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι θα ήταν κρίμα για τις δύο ομάδες να παίξουν χωρίς φιλάθλους, όπως θα συμβεί στην Τουρκία και τόνισε πως θα ήταν υπέροχο για τη χώρα του να διοργανώσει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Τζόνσον επιμένει ιδιαίτερα στην κοινή προέλευση της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, για να ενισχύσει το αίτημα του.

«Το Champions League είναι η κορυφαία στιγμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και με δύο αγγλικές ομάδες στον τελικό, θα ήταν μεγάλη ντροπή αν οι οπαδοί δεν μπορούσαν να παρευρεθούν.

Θα ήταν υπέροχο να φιλοξενήσουμε εδώ τον τελικό αν μπορούμε. Θέλω να βοηθήσω τους φιλάθλους και των δύο συλλόγων να δουν την ομάδα τους σε δράση από κοντά» φέρεται να είπε ο Τζόνσον στους αξιωματούχους της UEFA.

Από την πλευρά της, η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου επισημαίνει πως δεν δεχτεί κάποιο αίτημα από την Αγγλία ή τις δύο φιναλίστ για εξαιρέσεις σε ταξιδιωτικές οδηγίες και περιορισμούς.