Η Τσέλσι πραγματοποίησε μια απίστευτη ανατροπή επί της Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Μάρκος Αλόνσο στο 90’+2′ και κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό όσον αφορά το Champions League.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 64 βαθμούς, προσπερνώντας τη Λέστερ η οποία ηττήθηκε χθες (7/5) από τη Νιούκαστλ, κάτι που βολεύει τους «ερυθρόλευκους».

Αν η κατάσταση μείνει ως έχει τότε οι Πειραιώτες μπαίνουν στον β’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ως ισχυροί μέχρι τα play-off.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα από την άλλη πλευρά έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα και μαθηματικά, όμως φάνηκε να έχει αλλού το μυαλό του, επιτρέποντας στους «μπλε» να κάνουν την ολική ανατροπή.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, με τις δύο ομάδες όμως να έχουν μοιρασμένες ευκαιρίες καθόλη τη διάρκεια του 45λέπτου. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έψαχναν το γκολ και τελικά κατάφεραν να το πετύχουν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Στέρλινγκ στο 44′ να κάνει το 1-0. Στη συνέχει οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα έντεκα μέτρα με το 1-0 να παραμένει.

Το δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό, με την Τσέλσι να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση της και να φτάνει στην ισοφάριση χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Χακίμ Ζιγιέχ στο 63ο λεπτό του παιχνιδιού. Οι Λονδρέζοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή.

Αρχικά είδαν να τους ακυρώνεται τέρμα του Χάντσον-Οντόι ως οφσάιντ στο 81′, ωστόσο είχαν το μομέντουμ για ένα ακόμα γκολ. Κάτι που εν τέλει κατάφεραν στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90’+2′ με τον Μάρκος Αλόνσο να χρίζεται σκόρερ και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Η βαθμολογία για τις θέσεις 3-4-5-6:

3η Τσέλσι 64β.
4η Λέστερ 63β.
5η Γουέστ Χαμ 58β.
6η Τότεναμ 56β.

Επόμενη αγωνιστική:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ (11/5)
Τσέλσι-Άρσεναλ (12/5)
Μπράιτον-Γουέστ Χαμ (15/5)
Τότεναμ-Γουλβς (16/5)