Μία από τις κορυφαίες μάχες στην ιστορία της La Liga παρακολουθούμε φέτος, με τους τρεις «μεγάλους» της Ισπανίας να παραμένουν σε απόσταση βολής, μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν από την οριστική ολοκλήρωση.

Ατλέτικο, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πηγαίνουν όλες σε αυτό το φινάλε με βάσιμες πιθανότητες να κατακτήσουν στο τέλος τον τίτλο. Ένα πρωτάθλημα που μπορεί να κριθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις επόμενες ώρες, καθώς η 35η αγωνιστική έχει τα δύο πιο κρίσιμα ντέρμπι της σεζόν.

Δύο παιχνίδια που θα δώσουν πολλές απαντήσεις… Η Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν υποδέχεται σήμερα (8/5, 17:15) την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου». Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τους «μπλαουγκράνα» που χρειάζονται μονάχα τη νίκη για να γίνουν το μεγάλο φαβορί, την ώρα που η Ατλέτικο παίζει για δύο αποτελέσματα.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Λουίς Σουάρες που επιστρέφει στο… σπίτι του, καθώς ο Ουρουγουανός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της 35ης αγωνιστικής, η Ρεάλ υποδέχεται στη Μαδρίτη (9/5, 22:00) την 4η Σεβίλλη η οποία μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχε τις δικές της πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο η ήττα από την Μπιλμπάο την έριξε στο -6 από την κορυφή, ευελπιστώντας πλέον μόνο σε ένα θαύμα…

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αποκλείστηκε από το Champions League μεσοβδόμαδα από την Τσέλσι, με το πρωτάθλημα πάντως να παραμένει ένας ξεκάθαρος στόχος και αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι το πρώτο φαβορί, καθώς σε περίπτωση δικιάς της νίκης και ήττας της Ατλέτικο, τότε θα πατήσει στην κορυφή μαζί με την Μπαρτσελόνα της οποίας όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω των δύο νικών.

Όπως προκύπτει, η 35η αγωνιστική είναι η αγωνιστική που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της La Liga. Τρεις ομάδες για έναν τίτλο, δύο ντέρμπι που θα δώσουν απαντήσεις…