Μακρή: Μείωση μισθού για εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test

Για τις κυρώσεις που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self test αλλά και για το πότε θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά μίλησε η υφυπουργός παιδείας.

Πρεμιέρα για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια τη Δευτέρα, με μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό να προμηθεύονται τα απαραίτητα self  test.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, για όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται να κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα υπάρξουν κυρώσεις που θα φτάσουν μέχρι και τη μείωση μισθού.

Οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των σχολείων είναι ίδιες με αυτές των Λυκείων, δηλαδή με αποστάσεις, μάσκες κλπ., ανέφερε στο Open η κ. Μακρή.

Για τα φροντιστήρια είπε ότι θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα ανοίξουν για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Τέλος για το τέλος της σχολικής χρονιάς και την έναρξη του νέου έτους, ξεκαθάρισε ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 11 Ιουνίου. Στις 14 του ίδιου μήνα θα αρχίσουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Όσον αφορά στη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 τόνισε ότι υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει νωρίτερα τον Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία