Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη έχει εξαπολύσει η ελληνική αστυνομία στη Ζάκυνθο με μπλόκα σε δρόμους του νησιού, έρευνες σε πιθανά κρησφύγετα, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Παρά τις σχετικές φήμες οι αρχές δεν εντόπισαν κάποιο ιδιωτικό σκάφος να κινείται ανοιχτά των ακτών του νησιού, κάτι που οδηγεί στο σενάριο οι δολοφόνοι να παρέμειναν στο νησί, μέχρι τουλάχιστον τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά την πράξη τους κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την πόλη της Ζακύνθου, για να φτάσουν σε ένα σημείο, στους Αμπελόκηπους, όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημά τους και τα όπλα που χρησιμοποίησαν (βρέθηκαν δυο καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ZanteReport), διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής γύρω από την πόλη.

Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των αδερφών Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του imerazante.gr, αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι το θύμα έφτασε στο γραφείο και αφού κατέβηκε από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, πήγε στην καφετέρια που είναι κοντά στο γραφείο των αδελφών Κόττη για να πάρει καφέ μαζί με κάποιον που τον συνόδευε.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο γραφείο, όπου ξεκίνησε μια συζήτηση με τα δύο αδέλφια για μια επαγγελματική υπόθεση που είχαν αναλάβει για λογαριασμό του.

Ο δράστης αρχικά πυροβόλησε τη τζαμαρία και ακολούθως μπήκε από την είσοδο. Το θύμα δέχτηκε τους πρώτους πυροβολισμούς και προσπάθησε να σηκωθεί και να προχωρήσει προς το βάθος του γραφείου, γεγονός που δικαιολογεί το ότι το σώμα βρέθηκε πεσμένο μερικά μετρά μακριά από την καρέκλα που καθόταν.

Δέχτηκε πολλές σφαίρες

Ο ένας από τους δύο αδελφούς ενστικτωδώς έπεσε κάτω από το γραφείο, κίνηση που τον προφύλαξε και από τους εξοστρακισμούς των σφαιρών, ενώ ο άλλος δέχτηκε τυφλό θραύσμα στην περιοχή της κοιλιάς και πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Η περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πολλούς από τους κατοίκους και τους περαστικούς (κέντρο πόλης) να μην έχουν καταλάβει τι εξελισσόταν μπροστά στα μάτια τους.

Πάντως οι κινήσεις των δραστών φάνηκαν επαγγελματικές. Αφού διαπιστώθηκε ο θάνατός του θύματος, με εντολή της Ασφάλειας η σορός παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος για να αποτυπωθούν ίχνη.

Η κάμερα ασφαλείας του γραφείου δεν λειτουργούσε και η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων της γύρω περιοχής.