Nέο χτύπημα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου Δημοκρατικοί βουλευτές εισήγαγαν στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες όπου γίνεται σαφής αναφορά στην κατάσταση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνεϊ και Γκας Μπιλιράκης, οι οποίοι είναι και μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου για ελληνικά ζητήματα, ονομάζεται Turkey and Ecumenical Patriarchate Religious Freedom Act of 2021.

Οι Δημοκρατικοί ζητούν να σταματήσει η Τουρκία να δημιουργεί προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στον κόσμο, καθιστώντας υπεύθυνη την Τουρκία για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου», τόνισε στην εισήγησή της η Μαλόνεϊ

«Χωρίς ουσιαστική πίεση από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και η Τουρκία θα συνεχίσει τη σταυροφορία θρησκευτικών διακρίσεων», τονίζεται.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ: