Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν απόψε, στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην πόλη.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της πόλης που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ από το 1967, κάθε βράδυ εδώ και μία εβδομάδα οργανώνονται διαδηλώσεις στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πιθανή έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος ισραηλινών εποίκων.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση απόψε για «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Στην Πλατεία των Τεμενών, μουσουλμάνοι πιστοί συγκρούστηκαν με Ισραηλινούς αστυνομικούς. Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς στο κεφάλι και τα μάτια, από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αστυνομία έκανε λόγο για τρεις τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών. Πρόσθεσε ότι «έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η τάξη» στην περιοχή.