Η Ιωάννα Σταματοπούλου σε δηλώσεις της στον Over FM αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση της Euroleague στο πόλο γυναικών και τόνισε ότι ήταν ένας πραγματικός άθλος της ομάδας του Πειραιά.

Η Σταματοπούλου μίλησε για τις προσδοκίες που είχαν οι παίκτριες του Ολυμπιακού, για τον Χάρη Παυλίδη, ενώ στάθηκε στο πόλο ως άθλημα και στο πόσο αδικείται στην Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει δικό του κολυμβητήριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στον Over FM: 

Για τις προσδοκίες που είχαν:

«Λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαμε να έχουμε ξένες παίκτριες. Αγωνιστήκαμε μόνο με ελληνίδες παίκτριες και αυτό ήταν άθλος για εμάς. Δεν είχαμε κάνει αρκετές προπονήσεις όλες μαζί. Αγώνα με τον αγώνα πιστεύαμε στην ομάδα και καταφέραμε αυτό που πολύς κόσμος δεν πίστευε».

Για τις ελληνίδες παίκτριες της ομάδας:

«Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε χημεία και κάνουμε πολλή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο που είμαστε και με την Εθνική και με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο. Κάθε χρονιά προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω».

Για το πόλο ως άθλημα:

«Θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαδεδομένο το άθλημα στην Ελλάδα και είναι κρίμα γιατί είναι ένα σπορ που προσφέρει χαρά. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει την προβολή που του αρμόζει».

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη:

«Ο Χάρης από το 2013 που είμαι στην ομάδα έπαιρνε από τότε νεαρά κορίτσια που δημιούργησαν μια μεγάλη ομάδα. Μεγαλώσαμε μαζί και δουλεύαμε πολύ».

Για την πορεία της στο πόλο:

«Ξεκίνησα στον Ολυμπιακό, πήγα στις ακαδημίες του, μετά πήγα στον Εθνικό και μετά επέστρεψα στον Ολυμπιακό».

Για τη θέση της και την προπόνηση που ακολουθεί:

«Υπάρχει και η ατομική προπόνηση στο πόλο, ωστόσο, είναι διαφορετικό. Πρέπει να διαχειρίζεσαι τα λάθη σου. Δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο. Το πρότυπο είναι ψηλό σώμα και μακριά χέρια, αλλά υπάρχουν διεθνείς τερματοφύλακες που έχουν κάνει καριέρα και χωρίς να εμπίπτουν στο καθιερωμένο πρότυπο».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κολυμβητήριο:

«Πολλά χρόνια η συζήτηση. Είναι στενάχωρο που δεν έχουμε το δικό μας χώρο για να κάνουμε περισσότερες προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα συμβεί κάποια στιγμή».