Ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στη Volley League, σκοπεύει και πάλι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και τη νέα σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και είναι έτοιμοι να κάνουν το «μπαμ» με την απόκτηση του θηριώδους σλοβένου (2,02) κεντρικού Άλεν Παγιένκ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την πλευρά του έμπειρου κεντρικού και είναι θέμα χρόνου η συμφωνία, με τον Ολυμπιακό να παίρνει έναν παίκτη από το πάνω ράφι.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, οι Πειραιώτες βάζουν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους κεντρικούς μπλοκέρ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ενώ πρόκειται για τον κορυφαίο την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με αστραπιαίες κινήσεις και πρόλαβε τον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα Σύρου που είχαν προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» και πλέον να απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση του deal.

Φυσικά, πρόκειται για διπλή νίκη, αφού Παναθηναϊκός και Φοίνικας είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά και στη θέση του ακραίου τις επόμενες μέρες, με τον Παγιένκ να μην είναι η πιο ηχηρή μεταγραφή, αφού το μεγάλο «μπαμ» το ετοιμάζει η διοίκηση του Ερασιτέχνη για τη θέση του ακραίου, δείγμα ότι και του χρόνου στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσον αφορά τον Παγιένκ ήταν στέλεχος της Εθνικής Σλοβενίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα Ευρωβόλει 2015, 2019 και έπαιζε στη γαλλική Πουατιέ.

Διακρίνεται και για το σερβίς του, αφού στο Ευρωπαϊκό Λιγκ του 2011 αναδείχθηκε κορυφαίος σέρβερ, ενώ είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μπλοκέρ στην Ευρώπη.

Στη Σλοβενία κατέκτησε τα πάντα με τη Μάριμπος και την ΑCH και στη συνέχεια έπαιξε στις ιταλικές Βερόνα, Λούμπε, στην τουρκική Φενέρ Μπαχτσέ, στις πολωνικές Γιαστρέμπσκι και Ράντομ.