Εισηγήσεις για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και για τον οδικό χάρτη της απελευθέρωσης πολιτιστικών δρώμενων εισηγείται σήμερα η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης στην Επιτροπή, αφορά δυο θέματα:

Το ένα για τον πολιτισμό, όπου θα συζητηθεί ένας οδικός χάρτης.

Και το δεύτερο θέμα είναι να αρχίσουν κάποιες αθλητικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει ζητήσει να οριστούν ημερομηνίες για το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά και των συναυλιακών χώρων.

Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα του πολιτισμού που εισηγείται η κυβέρνηση:

-14/5 θα ανοίξουν τα μουσεία

-21/5 θα πάρουν σειρά τα θερινά σινεμά και

-28/5 θέατρα και συναυλιακοί χώροι.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν μέχρι τότε θα είναι εφικτό ένα τέτοιο άνοιγμα στον χώρο του πολιτισμού.

Πάντως μερίδα ειδικών φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των συναυλιών εντός του μηνός, την ώρα μάλιστα που λίγες ημέρες πριν θα έχει ανοίξει ο τουρισμός.

Σε κάθε περίπτωση επίσημες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πρόταση και για άνοιγμα ερασιτεχνικού αθλητισμού

Όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε εισήγηση για άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού από 10 Μαΐου. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν από τις 10 Μαΐου οι προπονήσεις για πρωταθλήματα εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, τα οποία είναι κρίσιμα για τη μοριοδότηση στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Διευκρινίσεις και για βρεφονηπιακούς

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί και η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Μάλιστα η κ. Παπαευαγγέλου θα εξηγήσει σήμερα στην ενημέρωση επίσης τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.