Με το βραβείο Κοινού έφυγε από το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» βραβείο που σκηνοθέτησε στην Ελλάδα η Βουλγάρα Γελένα Πόποβιτς.

Η ταινία που αφορά τον βίο του Αγίου Νεκταρίου (Αρης Σερβετάλης) είναι μια παραγωγή των Simeon Entertainment και View Master Films και γυρίστηκε σε συνεργασία των Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Eurogroup Ltd.

Την παραγωγή υποστήριξαν οι Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Θυμίζουμε ότι από ελληνικής πλευράς, το καστ αποτελείται – εκτός άλλων – από τους Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμο και Μάνο Γαβρά.

Στην ταινία λαμβάνουν επίσης μέρος ο Ρώσος ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ και ο Αμερικανός Μίκι Ρουρκ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Ζμπίγκνιου Πράισνερ με τη συμμετοχή της Αυστραλής μουσικού και τραγουδίστριας Λϊζα Γκέραρντ και του αριστοτέχνη σολίστ στο κανονάκι Πάνου Δημητρακόπουλου.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε στην ταινία το κοινό του φεστιβάλ φάνηκε «ζωντανά» διότι ο «Ανθρωπος του κοινού» προβλήθηκε σε αίθουσα μέσα στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας σε διανομή Feelgood Entertainment.