Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την ιστορική πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Παρί και την παρουσία της στον τελικό του Champions League, τόνισε ότι η ομάδα του δεν είναι μόνο… χρήματα και στάθηκε στις μικρές λεπτομέρειες που οδηγούν στην επιτυχία, εμπλέκοντας ακόμη και τ’ άστρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«O κόσμος πιστεύει είναι εύκολο να φτάσεις στον τελικό, ο κόσμος πιστεύει ότι επειδή έγινε στο παρελθόν θα φτάνεις κάθε χρόνο στον τελικό. Αποκτά νόημα όλο αυτό που έχουμε κάνει τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια. Νικήσαμε στο πρώτο ματς γιατί περάσαμε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια των αντιπάλων, σήμερα είχε ο Μαρκίνιος δοκάρι, ή θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι μια φάση που δεν ήταν πέναλτι.

Θέλω να πω ότι μπορείς να μείνεις εκτός για μικρές λεπτομέρειες. Η Γιουνάιτεντ το πήρε επειδή γλίστρησε ο Τέρι, αλλά και την άλλη φορά στο τελευταίο λεπτό κόντρα στην Μπάγερν, η Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο στο 93′. Είναι δύσκολη διοργάνωση και τα άστρα… εμπλέκονται.

Είναι απίστευτο αποτέλεσμα. Εδώ και 10-12 χρόνια η ομάδα έχει επενδύσει τόσα χρήματα, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι μόνο τα χρήματα. Αν ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι είναι μόνο χρήματα, εντάξει. Αλλά το κλαμπ έχει κάνει τόσα πράγματα σε δύσκολους καιρούς».