Δεν διακρίνεται για την τύχη του σε τέτοια θέματα ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο παρελθόν που οι… καραμπόλες που έγιναν δεν τον ευνόησαν. Αυτή την φορά όμως φαίνεται πως όλα πάνε όπως τα θέλει με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα γύρο στα καλοκαιρινά προκριματικά και μαζί πολλά οφέλη.

Πρώτο και σημαντικό, λίγο παραπάνω καιρό ξεκούραση για όλη την ομάδα που εδώ και 2 χρόνια παίζει ασταμάτητα. Από την άλλη έναν λιγότερο προκριματικό γύρο για τον Ολυμπιακό που θα μπει στη «μάχη» από τον 2ο και το κυριότερο θα είναι ισχυρός μέχρι το τέλος!

Σημαντική παράμετρος για τον Ολυμπιακό χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχει εύκολο έργο. Υπάρχουν δύσκολες και δυνατές ομάδες που μπορεί να βρει στο δρόμο του, υπάρχουν εμπόδια από τον δεύτερο κιόλας προκριματικό που πρέπει να ξεπεράσει.

Το βασικό βεβαίως είναι πρώτα από όλα στο διήμερο των ημιτελικών που έρχεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το πώς θα πορευτεί έως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ζευγάρι του τελικού μπορεί να σημάνει και την οριστική συμμετοχή του Ολυμπιακού από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, αν δηλαδή προκριθούν Ρεάλ και Σίτι που είναι δεδομένο πως θα πάρουν εισιτήριο για την διοργάνωση από τα πρωταθλήματά τους.

Όπως και να έχει όμως τόσο η Παρί όσο και η Τσέλσι λογικά θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πρωταθλημάτων τους άρα, όλα καλά για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη γιατί να περιμένει; Για να μην βγει η Παρί τουλάχιστον δεύτερη στη Γαλλία θα πρέπει να γίνουν… θαύματα ενώ και η Τσέλσι έχει καλή διαφορά από τους υπόλοιπους όμως ξαναλέω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να «καθαρίζεις» νωρίς. Και ένας τελικός Ρεάλ-Σίτι θα είναι ότι καλύτερο και για τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Έχει πλάκα το… σκηνικό που στήνουν οι γνωστοί-άγνωστοι. Τέσσερις μέρες ρεπό λένε έδωσε ο Μαρτίνς πριν από το ματς με τον Άρη. Με Πάσχα ενδιάμεσα. Όταν έδινε όμως τρεις μέρες ρεπό χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο πριν από το ματς στην Τούμπα δεν είχαν πρόβλημα. Τότε ήταν όλα καλά. Αλλά και μόνο που ασχολούμαστε μαζί τους…