Πάσχα κυριολεκτικά εντός των… τειχών των φυλακών Κορυδαλλού έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος κατηγορείται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ο παρουσιαστής δεν χρειάστηκε να μπει σε 14ημερη καραντίνα αφού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για τον κοροναϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό. Οδηγήθηκε στην πτέρυγα ΣΤ, όπου στο παρελθόν εξέτιαν την ποινή τους κρατούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.

Πλέον βρίσκονται εκεί κυρίως οι κρατούμενοι που εργάζονται στις φυλακές. Το κελί ουσιαστικά είναι ένας μεγάλος θάλαμος τον οποίο μοιράζεται με ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται «χαμηλής επικινδυνότητας». Η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού έχει λάβει, όπως λένε αρμόδιες πηγές, όλα τα μέτρα, προκειμένου ο παρουσιαστής να είναι ασφαλής.

Σωφρονιστικές πηγές αναφέρουν πως ο Φουρθιώτης φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του, κάποια φάρμακα, ειδική διατροφή και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα. Φέρεται να βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση κι έχει κυκλοθυμική συμπεριφορά.

Η αστυνομική φρουρά

Στη ΓΑΔΑ, ο φάκελος «Φουρθιώτης» ανοίγει στις 26 Μαρτίου του 2020, τότε που «απέκτησε» τον πρώτο αστυνομικό φρουρό, και κλείνει προς το παρόν στις 27 Απριλίου με τη σύλληψή του. Είχαν προηγηθεί βόμβες στο σπίτι του στον Διόνυσο, απειλητικά τηλεφωνήματα, εμπρησμοί σε αυτοκίνητα στενών συνεργατών του, «μαφιόζικα» γαζώματα με καλάσνικοφ…

Στις 12 Αυγούστου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από το σπίτι του. Ο Μένιθος Φουρθιώτης συνδέει την επίθεση με την εφημερίδα που ετοιμαζόταν να ανοίξει σε λίγες εβδομάδες. Έτσι, το συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. του δίνει έναν ακόμη αστυνομικό.

Λίγο αργότερα, εκδότης πια καθημερινής εφημερίδας, ξεκινά ένα μπαράζ αιτήσεων, απαιτώντας ακόμα πιο πολλούς αστυνομικούς, θωρακισμένα οχήματα και μηχανές, 24ωρη φύλαξη του σπιτιού και του γραφείου του. Σε μία από τις τελευταίες αναφορές, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανασύρει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ακόμη και τη «17 Νοέμβρη» (!), λέγοντας ότι απειλεί τον ίδιο και την οικογένειά του.

Στις 2 Ιανουαρίου του 2021 ξεκινά νέος γύρος αιτήσεων, αυτή τη φορά για τηλεφωνικές απειλές που δέχεται κατά τη διάρκεια της νυκτερινής εκπομπής του, ενώ στις 10 Ιανουαρίου έκαψαν το αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της εκπομπής του στο πάρκινγκ του τηλεοπτικό σταθμού του.

Τελικά, τον περασμένο Μάρτιο, η Αστυνομία αποφασίζει να του διαθέσει συνολικά 4 αστυνομικούς, ένα συνοδευτικό όχημα και 24ωρη φύλαξη του σπιτιού του από περιπολικό. Στις 31 Μαρτίου, όμως, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξηλώνεται όλη η φρουρά του Φουρθιώτη και ανατίθεται σε ειδική υπηρεσία να ψάξει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωσή του.

Τα SMS και το DNA που τον έστειλαν στον Κορυδαλλό

Το βράδυ της 16ης Απριλίου, ένας άγνωστος με μαύρα ρούχα και κουκούλα πλησιάζει το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, σηκώνει ένα καλάσνικοφ και πυροβολεί 9 φορές κατά του αστυνομικού φυλακίου που διαθέτει η έπαυλη του παρουσιαστή.

Ο ίδιος ήταν σπίτι του εκείνη τη στιγμή. Με τρεμάμενη φωνή, κάλεσε το 100 λέγοντας: «Eλάτε γρήγορα, με σκοτώνουν!».

Εκεί, όμως αρχίζουν οι υποψίες της Αστυνομίας. Πριν την επίθεση στο σπίτι του Φουρθιώτη, είχε προηγηθεί ένα συμβάν αρκετά κοντά, στην οδό Θησέως της Νέας Ερυθραίας. Τότε, δύο περιέργοι τύπου σε μηχανή είχαν αρνηθεί να σταματήσουν σε έλεγχο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και είχαν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών.

Ωστόσο, ο συνοδηγός έκανε ένα μοιραίο λάθος: του έπεσε το σακίδιο που περιείχε μέσα το όπλο του. Συγκρίνοντας τους κάλυκες από τις σφαίρες, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν το όπλο με το οποίο χτυπήθηκε ο παρουσιαστής και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Και όχι μόνο αυτό: στον σάκο βρίσκονται αποτυπώματα και DNA. Ανήκουν σε δύο σεσημασμένους ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι όμως έχουν και ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους φέρνει όλο και πιο κοντά με τον Φουρθιώτη. Εχουν δουλέψει σε εταιρείες σεκιούριτι και ο ένας εκ των δύο στο κανάλι όπου εργάζεται ο παρουσιαστής και την προσωπική ασφάλεια μεγαλοστελέχους.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω»

Ένα τηλεφώνημα που έγινε το βράδυ της επίθεσης στο σπίτι του Φουρθιώτη ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή και συνολικά άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή.

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55  της  16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Αρνήθηκε τα πάντα στον εισαγγελέα

Ο πάλαι ποτέ ατρόμητος παρουσιαστής που είχε βρει την δίοδο να «λύνει και δένει» (άγνωστο ακόμα πώς), να απειλεί κυβερνητικά στελέχη και να εκτοξεύει μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση, παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή με τα ίδια ρούχα και εμφανώς εξασθενημένος αφού δεν έτρωγε τα… κοινά φαγητά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, λόγω της εξιδεικευμένης διατροφής που κάνει. Φυσικά όλα αυτά, θέλει δεν θέλει, θα αναγκαστεί να τα ξεπεράσει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από μία ανακριτική διαδικασία, η οποία διήρκησε 10 ώρες, η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα είναι καταπέλτης. Ο παρουσιαστής και οι δύο βασικοί συγκατηγορούμενοι του κρίνονται προφυλακιστέοι ενώ ο τέταρτος ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αφήνεται ελεύθερος.

Ο 35χρόνος παρουσιαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στην απολογία του, αθώος.

Και οι συγκατηγορούμενοι του αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνοι που άνοιξαν «πυρ» κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία όπως και ότι πυροβόλησαν και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο. Όπως δήλωσαν στον ανακριτή, απλά, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης στο παρουσιαστή.