Σε λιγότερο από τρία 24 ώρα οι πόρτες των καφέ μπαρ και των εστιατορίων ανοίγουν ξανά εφόσον βέβαια διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Οι προετοιμασίες πυρετώδεις. Σκούπισμα, ξεσκόνισμα, βάψιμο, επιδιορθώσεις.

Με την μεζούρα στο χέρι βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες.

Το πράσινο φως δόθηκε τελικά και στα μπαρ που θα λειτουργήσουν και αυτά από Δευτέρα χωρίς βέβαια μουσική.

Εξαίρεση αποτελούν τα εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ωστόσο μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά.

Οι περισσότεροι βέβαια ανυπομονούν για την πρώτη έξοδο την Δευτέρα και έχουν κάνει κιόλας κρατήσεις για τραπέζι

Σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται να κάθονται έως 6 άτομα χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκα ενώ υποχρεωτική θα είναι μάσκα για το προσωπικό. Ανάλογα την διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να υπάρχει απόσταση από 0,90-1,80 μ ενώ υποχρεωτικό θα είναι το αντισηπτικό πάνω στο τραπέζι. Επιπλέον θα πρεπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.Η χρηση του μπαρ θα επιτρεπεται αλλά και αυτή με αποστάσεις.

Εφόσον θα έχουμε στείλει το sms με τον κωδικό 6 στο 13033 θα μπορούμε να παραμείνουμε εντός των καταστημάτων για καφέ φαγητό και ποτό έως τις 22:45.Οι επιχειρήσεις παρόλα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν και μετά για take away ή delivery.

Μόνο με take away και delivery παρόλα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίαση ς από Δευτέρα που βρίσκονται εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και των αεροδρομίων.