Η υπόθεση τίτλος στην Αγγλία έχει κριθεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι, θα χάσει το πρωτάθλημα μόνο στην περίπτωση που δείξει τάση… αυτοκτονίας.

Οι Πολίτες με ένα τρομερό ντεμαράζ ξέφυγαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκονται στο +10 και με πέντε ματς να απομένουν απλώς περιμένουν να στεφθούν πρωταθλητές.

Όμως, η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, αφού αρκετές είναι οι ομάδες που διεκδικούν τις πολύτιμες θέσεις.

Τα πάντα θα κριθούν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Premier League, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η τέταρτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας δε θα λάβει μέρος στο νέο Champions League.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, ο μέγιστος αριθμός συλλόγων από την ίδια χώρα που μπορούν να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση είναι πέντε.

Παράλληλα, οι νικητές του Champions League και του Europa League εξασφαλίζουν μία θέση στο ChL της νέας χρονιάς.

Και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι βρίσκονται στα ημιτελικά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων αρχίζει να περιπλέκει την κατάσταση.

Η Σίτι και η Γιουνάιτεντ έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο νέο Champions League μέσω της Premier League.

Όμως, εάν η Τσέλσι κατακτήσει το φετινό Champions League και η Άρσεναλ το Europa League, τότε αυτόματα θα «καπαρώσουν» δύο εισιτήρια για την κορυφαία διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό θα σημαίνει αυτομάτως πως το πέμπτο και τελευταίο εισιτήριο για το νέο Champions League θα πάρει η ομάδα που θα καταταγεί στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας, αφήνοντας εκτός νυμφώνος αυτήν που θα πάρει την τέταρτη θέση στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.