Μνήμες 2007 ξύπνησαν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο «Ολντ Τράφορντ»! Τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε διαλύσει με 7-1 τη Ρόμα στα προημιτελικά του Champions League σκορπώντας τρόμο και κάτι παρόμοιο έκανε απόψε η ομάδα του Σόλσκιερ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πραγματοποιώντας απίθανο δεύτερο ημίχρονο και με το δίδυμο Καβάνι – Μπρούνο να οργιάζει συνέτριψαν με 6-2 τους Ρωμαίους και εξασφάλισαν ουσιαστικά από το πρώτο ματς τη συμμετοχή τους στον τελικό του Europa League.

Η Ρόμα προηγήθηκε (1-2) στο πρώτο ημίχρονο, στάθηκε άτυχη με τρεις αναγκαστικές αλλαγές και στο δεύτερο κατέρρευσε δεχόμενη έξι γκολ ενώ γλίτωσε ακόμη τόσα. Ενα θαύμα αναζητά πλέον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (6/5) η ομάδα του Φονσέκα για να βρεθεί κείνη στον τελικό του Γκντανσκ.

Στο 9′ η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με τον Μπρούνο να πλασάρει από κοντά για το 1-0 ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια. Έξι λεπτά αργότερα όμως ήρθε η απάντηση για τους φιλοξενούμενους. Ο Πογκμπά έκανε χέρι στην περιοχή με τον Πελεγκρίνι να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και να κάνει το 1-1.

Στο 34′ μάλιστα η Ρόμα έκανε και την ανατροπή με τον Πελεγκρίνι να σερβίρει για τον Τζέκο και τον Βόσνιο να κάνει το 1-2. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Καβάνι έχασε απίθανη ευκαιρία για το 2-2.

Ότι δεν έκανε στο φινάλε του πρώτου μέρους, το έκανε με το ξεκίνημα του δεύτερου ο Ουρουγουανός φορ. Από ασίστ του Μπρούνο σε αντεπίθεση έκανε το 2-2 και στο 64′ πέτυχε και το 3-2 από κοντά ύστερα από απόκρουση του Μιράντε.

Στο 69′ κέρδισε και πέναλτι από τον Σμόλινγκ με τον Μπρούνο να κάνει το 4-2 ενώ ο Πογκμπά στο 75′ έκανε και το 5-2 με κεφαλιά. Η Ρόμα είχε καταρρεύσει με τη Γιουνάιτεντ να κάνει ό,τι θέλει και να φτάνει και στο 6-2 με ωραίο διαγώνιο σουτ του Γκρίνγουντ στο 86′.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (83΄Μάτιτς), Ράσφορντ (76’ Γκρίνγουντ), Φερνάντες (89’ Μάτα), Πογκμπά, Καβάνι

Ρόμα: Πάου Λόπεθ (28’ Μιράντε), Ιμπάνιεθ, Κριστάντε, Σμόλινγκ, Κάρσντορπ, Σπινάτσολα (37’ Πέρες), Βερετού (5’ Βιγιάρ), Ντιαβαρά, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο