Με λαμπρότητα θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Δήμος Πειραιά, με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, ορατό και από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Δεδομένου ότι και το φετινό Πάσχα εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους δημότες που παραμένουν και φέτος στην πόλη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, το Μεγάλο Σάββατο, στις 21:00, δεκάδες πυροτεχνήματα, από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, θα φωτίσουν τον Πειραϊκό ουρανό, μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σε όλη την πόλη, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι, οι Ιερές Ακολουθίες της κορύφωσης του θείου δράματος της Σταύρωσης, του Επιτάφιου θρήνου και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του Mega, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στο Πασχαλινό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό τον καιρό η σκέψη μας και η συμπεριφορά μας έχουν αιχμαλωτιστεί από τον κοροναϊό. Δεν πρέπει, όμως, να αφήσουμε τον αθέατο αυτόν εχθρό να μας λυγίσει. Αντιθέτως, ας ενισχύουμε ο ένας τον άλλον, με λόγο και πράξεις απλές, με σιωπή στοργής, με πρόσχαρη διάθεση. Όμως, να μην περιορισθούμε στην τόνωση της δικής μας οικογένειας. Ας επεκτείνουμε ευρύτερα το ενδιαφέρον μας και στους φίλους, τους εγγείς και τους μακράν. Επείγει να συμμετάσχουμε σε έναν αγώνα ελευθερίας από το φοβικό σύνδρομο, που ανεξέλεγκτα επεκτείνεται γύρω μας. Δεν θα μας αφήσει ο Θεός! Κάτι καλό θα βγει και από αυτή τη δοκιμασία. Αυτός ο πρωτόγνωρος πόλεμος θα κερδηθεί με γενική, πανανθρώπινη επιστράτευση αλληλεγγύης.

Ευλογημένο Πάσχα να εορτάσουμε! Με την Ανάσταση μέσα μας! Ας γίνει η καρδιά μας «ναός Θεού ζώντος». Στον αιφνιδιασμό και στην ανησυχία που έφερε η οδυνηρή αυτή πανδημία, ας αντιτάξουμε την αφοβία γεμάτη ειρήνη και αλληλεγγύη! Αδελφοί μου, ας μεταλαμπαδεύσουμε από την μία καρδιά στην άλλη το Φως της ελπίδας και της εν Χριστώ αφοβίας! Καλή Ανάσταση!»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, από την πλευρά του τόνισε: «Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε το Πάσχα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Δεδομένο ότι ούτε και φέτος θα μπορέσουμε να φύγουμε προς την ελληνική περιφέρεια, όπως συνηθίζεται, αποφασίσαμε το βράδυ της Ανάστασης, με το «Χριστός Ανέστη» να φωτίσουμε τον Πειραϊκό ουρανό με πυροτεχνήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη Πειραιώς, με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία, ώστε ακόμα και εκείνοι που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν μέσα στις εκκλησίες, να νιώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία που συμβολίζει το Αναστάσιμο μήνυμα».