Θερμή υποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες, κι όχι μόνο, έχει βρει η εκδοτική προσπάθεια του «Βήματος της Κυριακής» και της εταιρείας Alter Ego για την δημοσίευση μαθητικών εφημερίδων.

Από όλα τα μέρη της Ελλάδας μαθητές βρίσκουν μέσω του «Βήματος» ένα παράθυρο έκφρασης, μια δίοδο για να γράψουν για τον τόπο τους, για την πατρίδα τους, για τα καλά και τα κακά.

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου, κυκλοφόρησε με το «Βήμα της Κυριακής» ένα ακόμη μαθητικό εφημεριδάκι, το «Βήμα της Πάτμου».
με νέα για το πανέμορφο νησί του Αιγαίου και με τους μαθητές να κάνουν εκπληκτική δουλειά.

Όπως έγραψαν και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης όπως το rodiaki.gr και το kostv.gr: «Η εφημερίδα «Το Βήμα» τους τελευταίους μήνες άνοιξε ένα παράθυρο στους μαθητές εκδίδοντας μαζί τους μαθητικές εφημερίδες. Με συνεντεύξεις, έρευνες και ρεπορτάζ οι μαθητές αναδεικνύουν ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας των σχολείων και της περιοχής τους, καταθέτοντας προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες και αγωνίες με τη φλόγα και τον ενθουσιασμό της νιότης τους.

Η εφημερίδα προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να φτιάξουν τη δική τους εφημερίδα. Μια εφημερίδα τεχνικά και τυπογραφικά άρτια, με ξεχωριστό περιεχόμενο και σελιδοποίηση που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες.

«Το Βήμα» που από την έκδοσή του, από τον Φεβρουάριο του 1922, είναι απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση, σηκώνει μια «γέφυρα συνεργασίας», δίνει χώρο και ευκαιρία στη μαθητική γραφή, συνδέοντας την εκπαίδευση με την ενημέρωση».

Στο Βήμα της Πάτμου μπορεί να βρει κανείς άρθρα των μαθητών για τα έθιμα και τους κατανυκτικούς εορτασμούς του Πάσχα στο νησί, για τη Μονή του Αγίου Ιωάννη και τους θησαυρούς που κρύβει, για τα αξιοθέατα της Πάτμου αλλά και για την ξεχωριστή κεντητική τέχνη.