Με χειροπέδες στα χέρια και καλυμμένο το πρόσωπό του με 2 κουκούλες, μάσκα καπέλο και γυαλιά ο άλλοτε προβεβλημένος παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υπήρξε καταπέλτης καθώς η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ αυτών και 2 κακουργήματα.

Ο παρουσιαστής κατηγορείται ότι πλήρωσε και σκηνοθέτησε τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς και την έκρηξη έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα, δε, με αστυνομικές πηγές οι δυο ποινικοί που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, έδειξαν τον παρουσιαστή ως το πρόσωπο που τους πλήρωσε 40.000 ευρώ για να στήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Επικαλείται προβλήματα υγείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, του MEGA, ο Μένιος Φουρθιώτης εδώ και λίγη ώρα βρίσεκται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο παρουσιαστής είναι πολύ ανήσυχος και επικαλείται προβλήματα υγείας, ζητώντας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

 Το τηλεφώνημα και τα μηνύματα που «έκαψαν» τον Μένιο Φουρθιώτη

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις  21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και συνολικά άλλα τρία άτομα, τα οποία αναμένεται να απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακριτή για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται, αν και οι ίδιοι αρνούνται κάθε ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή.

Ο άγνωστος μάρτυρας μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προφανώς για να ενισχύσει την αξιοπιστία των λεγομένων του έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55  της  16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «από τημία να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία.

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Τέλος, από  την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε με βάση το υπάρχον υλικό ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ.

Το επόμενο κρίσιμο «ραντεβού» των κατηγορουμένων με τον ανακριτή είναι η ημέρα των απολογιών τους, μετά την ολοκλήρωση των οποίων από κοινού με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν ε βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τα υπερασπιστικά επιχειρήματα και την εν γένει προσωπικότητα των δραστών για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.