Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. τοπική ώρα οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.

Κατά οκτώ έδρες φαίνεται να προηγείται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Albanian Post.

Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα φαίνεται να παίρνει 71 έδρες λαμβάνοντας το 46,9% των ψήφων, 63 έδρες το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 43,5% των ψήφων, ενώ το 6,9% ψήφισε το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI) δίνοντας του 6 έδρες.

Το αποτέλεσμα στα Τίρανα

Η μάχη για τον καταμερισμό των εδρών μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα φαίνεται πως θα είναι ένας αγώνας μέχρι την τελευταία στιγμή

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα μοιράζονται 17 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη παίρνει 2 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν το 44,6% των ψήφων, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα το 46,4% των ψήφων.

Το αποτέλεσμα στην Αυλώνα

Στην περιοχή της Αυλώνας φαίνεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατηρεί το «προπύργιο» αφού λαμβάνει 8 θέσεις, το Δημοκρατικό Κόμμα 4 θέσεις ενώ το LSI δεν λαμβάνει καμία έδρα.

Η Αυλώνα θεωρείται «δύσκολη» περιοχή καθώς έχουν υπάρξει σκληρές αντιδράσεις από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει γιατί η πολιτική μάχη θα επικεντρωθεί στην πόλη της Αυλώνας, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πρωθυπουργό για νοθεία.