Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωβουλή την απόφαση για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Συγκεκριμένα, αύριο βράδυ θα γίνει η σχετική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή, και την Τρίτη το πρωί θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Εκπρόσωπος της Ευρωβουλής είπε στο MEGA ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, τότε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, θα ενημερώσει άμεσα τις ελληνικές αρχές ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι αν η Ευρωβουλή λάβει περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις ελληνικές αρχές θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει με βάση τους κανόνες του ευρωκοινοβουλίου.

Η Ελλάδα στη συνέχεια θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, με στόχο τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.