Ξεκάθαρη θέση σχετικά με την European Super League πήρε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο αλσατός προπονητής, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την Αρσεναλ και σήμερα είναι υπεύθυνος ανάπτυξης της FIFA, δε θα επέτρεπε στους Κανονιέρηδες να συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα λειτουργούσε. Το πιο εκπληκτικό ήταν η συμπεριφορά των Άγγλων. Όλοι ονειρεύονται να καταστρέψουν την Premier League» σχολίασε ο Βενγκέρ και πρόσθεσε:

«Αλλά στην Αγγλία το κάνουμε μόνοι μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική πίσω από αυτό, επειδή η Αγγλία ψήφισε υπέρ του Brexit και τώρα θέλει να δημιουργήσει μια Super League. Οι Άγγλοι έχουν το ισχυρότερο πρωτάθλημα. Η Super League θα καταστρέψει την Premier League 100%.

Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να πιστέψω ότι η τοποθέτηση ανώτατου ορίου πρόσβασης στους καλύτερους αγώνες θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να δούμε πώς όλα φάνηκαν ερασιτεχνικά στην παρουσίαση και στην προετοιμασία. Μπορεί να ανησυχείτε για τον τρόπο λειτουργίας των κορυφαίων συλλόγων μας. Για εμένα, κοιτάζοντας πίσω, είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι παίκτες σε αυτό το θέμα. Δείχνει μια μεγάλη εξέλιξη που έχουμε δει από την αρχή της σεζόν στην Αγγλία. Οι παίκτες εμπλέκονται περισσότερο και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτήν την εξέλιξη».