Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε o ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, και το πώς θα συνεχιστούν από εδώ και πέρα.

«Εγώ έκλεισα ραντεβού σήμερα, είμαι στο ηλικιακό γκρουπ των 50-54, και έκλεισα ραντεβού για τις 12 Μαΐου. Καλό είναι να διευκρινίσουμε, ότι κάποιος μπορεί να αλλάξει εγκαίρως του ραντεβού του είτε μέσω του gov.gr, είτε σε ένα φαρμακείο ή ΚΕΠ. Τη διαδικασία μπορεί κάποιος να την κάνει μόνος του, να δει αν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού μια ημερομηνία που προτιμά. Επίσης υπάρχει και η λίστα αναμονής, ώστε αν ακυρωθεί ραντεβού να γίνει πιο νωρίς το δικό του», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ανοίγει η πλατφόρμα από τη Μεγάλη Τρίτη. Είναι περίπου 1.350.000 άνθρωποι. Αν συμπεριλάβουμε όσους είχαν υποκείμενα, και την ομάδα 50-54, ανοίγουν οι εμβολιασμοί για περίπου 3 εκατ. πολίτες», εξήγησε ο ίδιος.

«Η ομάδα των 30-39 θα εμβολιαστεί με AstraZeneca. Για την ομάδα 40-49 θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και με ποιο εμβόλιο θα εμβολιαστούν. Αλλά και οι μεγαλύτεροι πολίτες μπορούν να κλείσουν νέα ραντεβού», συνέχισε στο ίδιο θέμα ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο πολίτης δεν μπορεί να επιλέξει εμβόλιο – Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή

«Ο πολίτης δεν μπορεί να επιλέξει εμβόλιο, αλλά στις ομάδες 50-54 και 55-59 ο πολίτης μπορεί να κάνει οποιοδήποτε εμβόλιο. Αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής εμβολίου», ξεκαθάρισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Οι επιστημονικές έρευνες αυτό καταδεικνύουν. Πλήθος ανθρώπων εμβολιάζονται χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

«Μέχρι σήμερα και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 892.000 Έλληνες. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2,7 εκατ. εμβολιασμοί. Επειδή έχουμε ολοένα και περισσότερες δόσεις εμβολίων διαθέσιμες πλέον, θα μπορούμε να κλείνουμε και περισσότερα ραντεβού. Προχωράμε με αυξανόμενους ρυθμούς και νομίζω ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε καλή κάλυψη», είπε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση του εμβολίου.