Mήνυση κατέθεσαν 42 κάτοικοι επί και πέριξ της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι. Οι κάτοικοι αναφέρουν στη μήνυση συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν οδηγήσει στην γκετοποίηση της πλατείας.

Ενδεικτικά οι κάτοικοι καταγγέλλουν: «Συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου (500 και περισσότερα άτομα) χωρίς καμία απολύτως φροντίδα ή ενδιαφέρον όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω πανδημίας. Πρακτικά εδώ και μήνες η πλατεία αποτελεί μια ενεργή εστία διασποράς του κοροναϊού, επίσης γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση στα παγκάκια γύρω από την πλατεία. Κάποιοι εξ ημών έχουμε ακούσει ή έχουμε διαπιστώσει την κατοχή και χρήση όπλων, μάλλον αεροβόλων αλλά και πολλοί εξ ημών έχουμε ακούσει πυροβολισμούς.

Η πλατεία πέρα των ατόμων που συγκεντρώνονται για «διασκέδαση» επιπλέον έχει γίνει πεδίο δράσεως οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων με στοιχεία χουλιγκανισμού. Αναπαράγεται δυνατά μουσική, είτε με εγκατάσταση μεγάλων φορητών ηχείων από παρέες και DJs, είτε ακόμη και με ζωντανή μουσική σα να πρόκειται για συναυλιακό χώρο. Πλέον ιδίως τον τελευταίο μήνα γίνεται ακόμη και χρήση πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και κροτίδων εντός μιας γεμάτης πλατείας κόσμου.

Υπήρξαν εναντίον μας απειλές κατά της σωματικής μας ακεραιότητας και απειλές για διατάραξη της οικιακής μας ειρήνης, ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά βίας εις βάρος ακόμη και παιδιών. Προκαλείται επικίνδυνη οδήγηση μέσω άτυπων αγώνων «κόντρες» από μηχανές αλλά και «παντιλίκια», δημιουργώντας αφόρητη ηχορρύπανση ακόμη και σε ώρες μετά τις 02.00 πμ. Γίνεται χρήση των κοινόχρηστων χώρων και στενών ως «τουαλέτες» με αποτέλεσμα περιοχή να όζει ούρα και ακαθαρσίες. Επιπροσθέτως η πλατεία και οι πέριξ χώροι αυτής μετατρέπονται κάθε βράδυ σε σκουπιδότοπο».

‘Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr, την μήνυση την κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου.