Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων αναμένεται να βρεθεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς και το click inside στη Θεσσαλονίκη.

Υπό το πρίσμα αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο το εργαλείο των self tests στο λιανεμπόριο.

Να σημειωθεί εδώ ότι, αν και το προηγούμενο διάστημα, αυτό το ενδεχόμενο είχε απορριφθεί από τους επιστήμονες αλλά στη σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανόν να το επαναφέρουν.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1», ανέφερε πως «η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Τολμηρά βήματα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες είναι κοντά στο να δώσουν το «ΟΚ» για να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση, όπως και η εξειδίκευση των μέτρων για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Οι προβλέψεις ωστόσο δεν είναι ασφαλείς, καθώς οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν πως ήδη έχουν κάνει τολμηρά βήματα λαμβάνοντας υπόψιν την κόπωση των πολιτών και δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν τυχόν επιδείνωση της κατάστασης.