Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα, με τα μαγαζιά να κλείνουν σήμερα στις 20:30, δεδομένου ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 21:00.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 18:00 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ).

«Ο εμπορικός κόσμος με το τεράστιο αίσθημα ευθύνης και την απόλυτη σοβαρότητα που υπέδειξε το δύσκολο διάστημα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία κατάφερε να αποτελέσει έναν πόλο ασφαλούς υποδοχής καταναλωτών και εργαζομένων και να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά την επίσκεψη όλων μέσα στα καταστήματα» λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καρφούνης.

«Με αυτό ως δεδομένο, είμαστε όλοι εδώ, προετοιμασμένοι και υγιείς να υποδεχθούμε τους συμπολίτες μας στα φωτισμένα ανοικτά καταστήματα, τηρώντας απόλυτα όλες τις υγειονομικές υποδείξεις» καταλήγει.

Αναλυτικά το ωράριο:

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Αττικής ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ωράριο για την Πέμπτη 22 Απριλίου, Παρασκευή 23 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 9:00 μέχρι τις 20:30.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τη 13:00 μέχρι τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, από τις 9:00 μέχρι τις 15:00.

Πώς πάμε στα καταστήματα

Για να κάνει κάποιος τα ψώνια του στα καταστήματα θα πρέπει να στείλει SMS με το ονοματεπώνυμό του στο 13032 και λαμβάνει την απάντηση «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Από τη στιγμή που θα το στείλει έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να κάνει τα ψώνια του, ενώ υπάρχει και κόφτης που επιτρέπει μόνο ένα μήνυμα τη μέρα.

Ο πελάτης πριν στείλει το SMS έχει κλείσει ραντεβού στο κατάστημα και έχει λάβει μήνυμα με τα στοιχεία της επιχείρησης, την ώρα και την ημερομηνία του ραντεβού, το οποίο ο πολίτης θα επιδείξει στην Αστυνομία σε περίπτωση ελέγχου.