Οι έξι κορυφαίες αγγλικές ομάδες πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της European Super League και η ιδιαιτερότητα είναι ότι έχουν ξένους ιδιοκτήτες, γεγονός που μέτρησε στο να μην αναλογιστούν τις πιθανές αντιδράσεις από τους άγγλους οπαδούς.

Μια παρατήρηση που την έκανε ο γενικός γραμματέας της βρετανικής κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, ο οποίος προανήγγειλε ότι πλέον θα εξεταστεί σε νέες βάσεις το νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιοκτησία των ομάδων, έχοντας στο μυαλό τα όσα συνέβησαν με την European Super League.

«Δε θα τους επιτρέψουμε να μας πάρουν το εθνικό μας άθλημα για να κερδίσουν χρήματα» τόνισε ο άγγλος πολιτικός.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην το δούμε όλο αυτό ως το τέλος μιας διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη να δούμε το ποδόσφαιρο, τις ιδιοκτησίες των ομάδων, τα οικονομικά τους, και τα δικαιώματα που έχουν σε αυτές σε ένα ευρύτερο πλαίσιο».

Ο Ντάουντεν συνέχισε λέγοντας:

«Συναντήθηκα με τον πρόεδρο της UEFA την Δευτέρα. Ήμασταν απόλυτοι και αποφασίσαμε να μη μας πάρουν το εθνικό μας παιχνίδι για χάρη του κέρδους, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως τα μουσεία μας, τα θέατρά μας, οι ναοί μας, και ως κυβέρνηση θα κάνουμε οτιδήποτε για να το προστατέψουμε».