Με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, δηλαδή με τον εμβολιασμό κατά του κορoναϊού και με rapid και self test αναμένεται να ταξιδέψουμε προς τα νησιά φέτος το καλοκαίρι .

Υπενθυμίζεται ότι τα πληρώματα των πλοίων υποχρεωτικά υποβάλλονται ήδη σε self test . Η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι στο 55 % στα πλοία με καμπίνες και 50 % στα πλοία χωρίς καμπίνες .

Το MEGA συνομίλησε με ακτοπλόους, οι οποίοι εκτίμησαν ότι σε ότι αφορά το πρωτόκολλο για τον αριθμό των επιβατών, αυτό θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα. Δηλαδή με σταδιακή αύξηση στο 60 και το 65% και στο πικ της τουριστικής περιόδου θα φτάσει το 80-85%.

Λόγω Covid -19, υπάρχει αυξημένη ζήτηση κυρίως στα δρομολόγια του καλοκαιριού σε καμπίνες, γιατί ο κόσμος θέλει να αποφύγει το συνωστισμό που παρατηρείται στα καταστρώματα.

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα δηλωσε ότι φέτος θα είναι μικρότερη η αναμονή των επιβατών για επιβίβαση στα πλοία καθώς η συμπλήρωση ατομικών πληροφοριών δεν θα γίνεται σε έντυπο, όπως πέρυσι, αλλά ηλεκτρονικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.