Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε στις καθυστερήσεις στο ΟΑΚΑ και γλίτωσε την ΑΕΚ από περιπέτειες, δίνοντας στην Ένωση τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό το 1-1 κρατά την ΑΕΚ σε απόσταση ασφαλείας από τους Πράσινους και της δίνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη όμως από εκείνο το σημείο και μετά δεν έκανε ούτε φάση, επιλέγοντας ένα πλάνο μαζικής άμυνας. Η Ένωση από την άλλη είχε ευκαιρίες, πίεσε και στο τέλος δικαιώθηκε, αποφεύγοντας τουλάχιστον την ήττα.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς πιο δυνατά και άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να ολοκληρώσει πετυχημένα κάποια προσπάθεια. Εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι Πράσινοι. Στο 8’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Καρλίτος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από προσπάθεια του Βέλεθ να διώξει η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διούδη.

Το ξεκίνημα του ματς είχε ρυθμό όμως στα λεπτά που ακολούθησαν το τέμπο έπεσε. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να ελέγξουν το παιχνίδι, χωρίς επιτυχία. Μιας και τα λάθη και από τις δύο πλευρές ήταν πολλά. Τα πλάνα του Χιμένεθ αναγκάστηκαν να αλλάξουν νωρίς, μιας και στο 35’ ο Ολιβέιρα αποχώρησε με ενοχλήσεις, με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει τη θέση του.

Στο 36’ οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 0-1! Μετά από σέντρα του Καρλίτος ο Ιωαννίδης θα πιάσει την κεφαλιά, θα νικήσει τον Τσιντώτα και θα ανοίξει το σκορ! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, μιας και στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι την ανάπαυλα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ θέλησε να πρεσάρει ψηλά. Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν της άφηνε έτσι κι αλλιώς άλλα περιθώρια. Από την άλλη το σύνολο του Μπόλονι έδειχνε την πρόθεση να «χτίσει» πάνω σε αυτό το προβάδισμα, να οχυρωθεί και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 60’ η Ένωση έχασε την πιο κλασική ευκαιρία της στο ματς. Μετά από ωραίες συνεργασίες η μπάλα θα φτάσει στον Γαλανόπουλο που θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θα αναγκάσει τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 65’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Σάντες! Ωστόσο μετά από χρήση VAR η απόφαση θα αλλάξει, με τον Ζίγκελ να υποδεικνύει τελικώς φάουλ, βλέποντας πως η παράβαση ήταν οριακά εκτός της περιοχής. Ο Μάνταλος θα το εκτελέσει απευθείας στο 69’ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί για τα καλά στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε καλή θέση στο 81’ όμως σούταρε βιαστικά. Τρία λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι θα αγγίξουν το 1-1. Ο Γκαρσία θα κάνει ένα εντυπωσιακό σλάλομ, θα βρεθεί απέναντι στον Διούδη, όμως δεν θα καταφέρει να τον νικήσει!

Ότι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο 23χρονος εξτρέμ θα το πετύχει στις καθυστερήσεις. Μετά από σέντρα του Μαχαίρα ο Γκαρσία θα πιάσει την κεφαλιά και θα κάνει το 1-1 στο 92’, που ήταν και το αποτέλεσμα.