Την απογοήτευση και αγανάκτησή του για τη φωτιά στο κτίριο στην Ομηρίδου Σκυλίτση εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Έχω εκφράσει δημόσια προς όλους τους αρμόδιους ότι το κτίριο αυτό θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατεδαφιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πειραιά.

Όπως τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του τι κτίριο έχει  υποστεί τεράστιες φθορές από σεισμούς και έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές σχεδόν ολοκληρωτικά. Μια ολόκληρη πόλη ταλαιπωρείται, όπως και το μεγάλο λιμάνι της χώρας, κάθε φορά που – όπως σήμερα – κλείνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το λιμάνι και την πόλη, ταλαιπωρείται μια ολόκληρη γειτονιά και δεν μπορεί να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το τραμ στον Πειραιά, καθώς οι γραμμές του εφάπτονται σχεδόν του επικίνδυνου κτιρίου.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι όλοι οι φορείς της πόλης, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Τροχαία Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική, έχουμε κοινή άποψη για την αναγκαιότητα ολικής κατεδάφισης.

«Δυστυχώς κόντρα σε όλους, αλλά κυρίως κόντρα στη λογική, κάποιοι χαρακτηρίζουν το κτίριο ως «έργο τέχνης» και δεν μας επιτρέπουν την ολική κατεδάφισή του», αναφέρει και προσθέτει ότι αύριο  ξεκινούν οι εργασίες κατεδάφισης μέρους του κτιρίου, ελπίζοντας ότι θα είναι επαρκείς για την ασφάλεια όλων.