Την ημέρα που οι 12 πλούσιοι της Ευρώπης ανακοίνωσαν το… πραξικόπημα τους η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το νέο format του Τσάμπιονς Λιγκ με 36 ομάδες από το 2024.

Το Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει για τα καλά με πολύ περισσότερους αγώνες για κάθε ομάδα που θα βρεθεί στους ομίλους τους και μαζί αλλάζει και η διαδικασία πρόκρισης σε αυτούς.

Στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίρνουν εισιτήριο για τους ομίλους μέσω των προκριματικών από το μονοπάτι των πρωταθλητών πέντε ομάδες σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν έως τώρα που οι ομάδες που προκρίνονται είναι τέσσερις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυξάνονται και οι πιθανότητες για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός να βρεθούν στους ομίλους του νέου Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για όποιον άλλο πρωταθλητή Ελλάδας με την διαφορά πως ο Ολυμπιακός έχει υψηλή βαθμολογία για αυτό και μπορεί και αγωνίζεται ως ισχυρός σχεδόν σε όλες τις προκριματικές φάσεις σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που πλέον έχουν χάσει αυτή την δυνατότητα-πολυτέλεια.

Αυτό βεβαίως που πρωτίστως απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι τι θα συμβεί στο καλοκαίρι που έρχεται και αν τα πράγματα πάνε ευνοϊκά για αυτόν τόσο με τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και με την συνολική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά από το μονοπάτι των πρωταθλητών έτσι ώστε να μπορέσει να είναι ισχυρός μέχρι το τέλος, κάτι που αν μη τι άλλο είναι σημαντικό για την επίτευξη του βασικού στόχου που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή και τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όλα αυτά βεβαίως στη λογική ότι δεν θα τιναχτεί στον αέρα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες γύρω από την European Super League.