Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ένωσε τη φωνή της με την αγγλική, την ιταλική και την ισπανική και με ανακοίνωσή της τονίζει πως είναι κάθετα αντίθετα με τη δημιουργία της European Super League, κάνοντας λόγο για εμπορικά συμφέροντα λίγων ομάδων που βάζουν σε κίνδυνο τις υπόλοιπες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) παίρνει σαφή θέση κατά της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Super League. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αφορά την απόδοση στο γήπεδο, να κρίνει προβιβασμούς και υποβιβασμούς, όπως και προκρίσεις σε κάθε διοργάνωση. Τα εμπορικά συμφέροντα λιγοστών συλλόγων δεν θα πρέπει να οδηγούν στην απεμπόληση των αρχών της αλληλεγγύης και της ενότητας.

Κάθε σύλλογος πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να είναι μέρος αυτής της αρμονικής και οργανωμένης δομής του ποδοσφαίρου ή να ακολουθήσει εγωιστικά τα προσωπικά του συμφέροντα μακριά από την UEFA και τις εθνικές ομοσπονδίες. Η DFB υποστηρίζει την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η UEFA μαζί με τις λίγκες και τις ομοσπονδίας Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας».