Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες γύρω από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι ανακοινώσεις από τις 12 ομάδες για τη European Super League έχουν προκαλέσει… σεισμό σε όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου.

Από το πρωί όλα όσα συμβαίνουν είναι πρωτοφανές στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την UEFA να απειλεί ξεκάθαρα τις 12 ομάδες πως αν προχωρήσουν στην κίνηση αυτή δεν έχουν χώρο στις διοργανώσεις της. Ούτε οι σύλλογοι, ούτε οι ποδοσφαιριστές τους.

Η European Super League απάντησε με ανακοίνωση που κάνει λόγο για δικαστική διαμάχη, την ώρα που την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η… καυτή πατάτα. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά τα ημιτελικά του Champions League και του Europa League. Με τρεις από τις τέσσερις ομάδες στο Champions League να ανήκουν στις 12 της European Super League (Ρεάλ, Τσέλσι, Σίτι), όπως και δύο από τις τέσσερις του Europa League (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ).

Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον υπαρκτό το σενάριο αναβολής των αγώνων της επόμενης εβδομάδας. Τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Μεσολαβεί βέβαια μια εβδομάδα μέχρι τότε, που σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις και θα φανούν προθέσεις.

Αλλά μια απόφαση αναβολής των ημιτελικών των μεγάλων διοργανώσεων θα δείξει και τις σκέψεις της UEFA για όλα όσα συμβαίνουν και για το… αύριο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.