Νέα βέλη εναντίον του Γιώργου Βασιλακόπουλου από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για παράλογη συμπεριφορά από πλευράς του προέδρου της προσωρινής διοίκησης και πως πρέπει να καταλάβει πως κάνει ζημιά πλέον στο άθλημα.

«Η συμπεριφορά του είναι παράλογη. Είναι μία προσωπικότητα που έχει ταυτιστεί με το ελληνικό μπάσκετ, αλλά οδηγεί τόσο χαμηλά το άθλημα».

«Είναι ώρα να καταλάβει ότι κάνει ζημιά και παίρνει στο λαιμό του δεκάδες σωματεία και αθλητές. Ο καθένας κρίνεται και το υπουργείο Αθλητισμού είναι εδώ να προφυλάξει τη νομιμότητα και την τάξη» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τα νέα πρόσωπα στα διοικητικά συμβούλια μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «νίκησε ο αθλητισμός» και στάθηκε στο ότι η ανανέωση σε επίπεδο προέδρων φθάνει στο 83%, καθώς και στο γεγονός ότι, από τα 188 νέα μέλη των Δ.Σ., τα 58 είναι ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, καθώς και 67 γυναίκες.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι πρώτη φορά υπάρχει εκπρόσωπος αθλητών ως τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου.

«Είμαστε πανέτομοι για το Ράλι Ακρόπολις, που επιστρέφει στην Ελλάδα» τόνισε, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την κατάκτηση του τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο από τον Στέφανο Τσιτσιπά, για τον οποίον ανέφερε πως «φαίνεται ότι έχει αστείρευτες δυνάμεις».

«Ο οργανωμένος αθλητισμός σταδιακά ανοίγει με πρωτόκολλα πολύ αυστηρά που τηρούνται. Στη χθεσινή διάσκεψη, αλλά και στις υπό εξέλιξη συναντήσεις, βρίσκεται στο επίκεντρο το πλάνο για ασφαλή επανεκκίνηση, με δεδομένο ότι η πιστή εφαρμογή των μέτρων έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας για τάξη και πειθαρχία που συγκράτησαν τα κρούσματα στον αθλητισμό, με εξαίρεση το ανδρικό ομαδικό άθλημα όπου ξέφυγαν, όπως είπε.

«Θέση μας είναι ότι χρήματα ενόψει εκλογών δεν δίνονται, καθώς προτεραιότητά μας είναι να καταλήξουν στον αθλητή» τόνισε ακόμη ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του προγράμματος «Χίλων» για την επιχορήγηση των ομοσπονδιών, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε: «Ικανοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Τα πάντα πάνω στο τραπέζι με διαφάνεια, από μετάλλια μέχρι περιστατικά ντόπινγκ, καταλήγουν στο σύστημα αλγόριθμου. Δεν έχουμε καμία διάθεση να διαχειριζόμαστε το χρήμα ως εργαλείο πίεσης».