Νίκη παραμονής για τη Νιούκαστλ, πισωγύρισμα για τη Γουέστ Χαμ. Οι «καρακάξες» επικράτησαν με 3-2 της ομάδας του Μόγιες που έπαιζε με δέκα παίκτες για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο και ξέφυγαν με +9 από την επικίνδυνη ζώνη ενώ τα «σφυριά» δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους από την πέμπτη Τσέλσι.

Από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Γουέστ Χαμ στο 36ο λεπτό ήρθε το 1-0 για τη Νιούκαστλ. Μετά από ένα σουτ του Σεν Μαξιμέν, Ντιόπ και Φαμπιάνσκι μπερδεύτηκαν με τον πρώτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους όταν δευτερόλεπτα αργότερα αποβλήθηκε ο Ντόουσον με δεύτερη κίτρινη.

Στο 43′ ήρθε και το τρίτο σοκ για τη Γουέστ Χαμ. Από λάθος του Φαμπιάνσκι, ο Ζοέλιντον από κοντά έκανε το 2-0 δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Λονδίνου δεν το έβαλε κάτω.

Αρχικά μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Ντιοπ στο 73′ και επτά λεπτά μετά έφτασε και στην ισοφάριση. Ο Κλαρκ έκανε πέναλτι και ο Λίνγκαρντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, για το 2-2. Η Νιούκαστλ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με κεφαλιά του Γουίλοκ στο 83′ έκανε το 3-2 που της έδωσε και τη νίκη.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Φερνάντες, Κλαρκ, Ρίτσι, Ντάμετ Μέρφι, Σέλβεϊ, Αλμιρόν, Λόνγκσταφ (81’ Γουΐλοκ), Ζοέλιντον (90+7′ Κάρολ), Σεν Μαξιμέν (64’ Γουΐλσον)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Ντόουσον, Τζόνσον (90+5′ Φρέντερικς), Τσουφάλ, Νόουμπλ (75’ Μπενραχμά), Σούτσεκ, Φορνάλς, Μπόουεν, Λίνγκαρντ (87’ Λανσίνι)