Champions League με… 36 ομάδες; Κι όμως ναι! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και η επιτροπή διοργανώσεων της UEFA αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να ψηφίσουν για το νέο format του Champions League που θα έχει ισχύ από τον Σεπτέμβρη του 2024.

Πως θα είναι στο… περίπου το νέο format που ετοιμάζουν για το Champions League; Η πρόταση της UEFA περιλαμβάνει αντικατάσταση της φάσης των ομίλων με 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα απέναντι σε διαφορετικούς αντιπάλους από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Από όλα τα παιχνίδια θα βγει μία συνολική βαθμολογία, από την οποία θα προκριθεί απευθείας ένας άγνωστος -μέχρι στιγμής- αριθμός ομάδων, με τις υπόλοιπες να παίζουν μεταξύ τους play off παιχνίδια για ένα εισιτήριο.

Άγνωστος παραμένει επίσης ο τρόπος που θα μπουν οι επιπλέον τέσσερις ομάδες, καθώς όλα αυτά τα χρόνια το Champions League διεξάγεται με 32 ομάδες. Όλα ωστόσο θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη συνάντηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τελειώσει οριστικά η υπόθεση καθώς πολλοί φίλαθλοι δεν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο format…