Αυστηρό μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο, έστειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, όπου επαναβεβαίωσε την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά, αναφέρθηκε στο θέμα εκλογής προέδρου του κόμματος, και με το βλέμα στραμμένο στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε, ζήτησε να «μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών υποψηφιοτήτων», προσθέτοντας ότι ο προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές αρκεί να μην βάζουν σε δεύτερη μοίρα τη θετική προοπτική της παράταξης.

«Δεν προσφέρει υπηρεσίες»

Ειδικότερα ανάφερε: «Μέχρι τότε δεν πρέπει να ξοδέψουμε κρίσιμο και χρήσιμο χρόνο και πολιτική ενέργεια σε προσωπικούς διαγκωνισμούς και πασαρέλα προαναγγελίας  υποψηφιοτήτων.

Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες αλλά όποιος  θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες.

Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι κερδίζουν χώρο με το κλίμα εσωστρέφειας που τροφοδοτούν. Εκτίθενται στα μάτια και των στελεχών και της βάσης γιατί τέτοιες επιλογές αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων.

Και ας έχουμε όλοι καθαρό, δεν είμαστε αφελείς,  ότι κανείς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους  δεν έχει καμιά  πρόθεση πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας έστω για τα μεγάλα θέματα της χώρας.

Μέλημα τους είναι μόνο η διαρκής αναζήτηση κερκόπορτας για να αλώσουν την παράταξη μας. Δεν θα τους το προσφέρουμε».

Η κ. Γεννηματά, σημείωσε δε, ότι όπως έχει αποφασιστεί κατά το πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο θα προγραμματιστεί η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα εξειδικεύσει όσα αφορούν τις διαδικασίες, για την εκλογή προέδρου. Παρότι δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές, τόνισε ότι θα ακολουθηθεί ότι ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα

Παράλληλα επαναβεβαίωσε την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

«Θα προχωρήσουμε με βάση την δική μας αυτόνομη στρατηγική με στόχο την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας…

Όχι όμως ως θλιβερό δεκανίκι, σε  κατ’ όνομα «συγκυβερνήσεις» που υλοποιούν  πολιτικές μακριά από τις αρχές και την ιδεολογία μας με αντάλλαγμα λίγες καρέκλες εξουσίας.

Θέλω να  είναι απόλυτα σαφές. Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε.

Συλλογικά,  με ομόφωνες αποφάσεις το έχουμε ξεκαθαρίσει και το επιβεβαιώσαμε και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση μας στο Π.Σ.

Η προοπτική αυτή έχει κλείσει και σε ότι με αφορά εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει», ξεκαθάρισε η κ. Γεννηματά.

Η ίδια εκτίμησε ότι διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό που δημιουργεί ζωτικό χώρο για  το ΚΙΝΑΛ.

« Οι προσδοκίες που επένδυσαν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ διαψεύδονται καθημερινά. Όλο και πιο πολύ η Ν.Δ. ακολουθεί κατά πόδας τις καθεστωτικές πολιτικές του Σύριζα. Ένας νέος, γαλάζιος  ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλει.

Η ελπίδα, ότι την ιλαροτραγωδία που βίωσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαδεχόταν   «κάτι διαφορετικό και καλύτερο» μετασχηματίζεται σε  απαισιοδοξία, άγχος, ανασφάλεια ακόμα και σε οργή», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ, φαίνεται να έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή κεντροαριστερή δύναμη, που την προτιμούν οι πολίτες και την αναγνωρίζουν.

Για το θερμό επεισόδιο» Δένδια -Τσαβούσογλου

Η κ. Γεννηματά, εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και αναφέρθηκε στο «θερμό επεισόδιο» Δένδια – Τσαβούσογλου λέγοντας:

«Πέρα από το αυτονόητο, την διατύπωση των θέσεων της χώρας μας από τον Υπουργό Εξωτερικών κατά την συνέντευξη με τον κ. Τσαβούσογλου, προκύπτουν ερωτηματικά. Πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η συνάντηση; Ποιος ήταν ο στόχος; Τι συζητήθηκε στις κατ ίδιαν συναντήσεις; Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση», είπε.

Παράλληλα χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη «ότι ξεκίνησε η συζήτηση με την ΕΕ για θετική ατζέντα για την Τουρκία χωρίς η Τουρκία να έχει αναλάβει καμία απολύτως δέσμευση».