Αν το Champions League είναι η διοργάνωση της Ρεάλ Μαδρίτης μία, τότε της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν είναι εκατό. Ο Γάλλος τεχνικός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της «Βασίλισσας», καθώς αφού πρώτα μεγαλούργησε με τη φανέλα της ως ποδοσφαιριστής, τα τελυταία χρόνια χαρίζει μοναδικές στιγμές στον σύλλογο και στον κόσμο που τον ακολουθεί από το πόστο του προπονητή.

Τρία (διαδοχικά) Champions League, δύο πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Super Cup και δύο Super Cup Ισπανίας. Και όλα αυτά μέσα στο χρονικό διάστημα των 4,5 χρόνων, σε δύο διαφορετικές θητείες στον πάγκο των «μερένχες» (4 Ιανουαρίου 2016 – 31 Μαίου 2018, 11 Μαρτίου 2019 – …).

15 Απριλίου 2021 γράφει το ημερολόγιο και ο Ζιντάν έχει καταφέρει να έχει τους Μαδριλένους μέσα στους δύο βασικούς τους στόχους, Champions League και πρωτάθλημα. Και για να το καταφέρει αυτό έδωσε μια… 7ημερη μάχη με δύο μεγαθήρια της Ευρώπης, αλλά και με την… γκαντεμιά τόσο τη δική του όσο και της ομάδας του.

Μέσα σε 7 μέρες η Ρεάλ έπαιξε σε τρία παιχνίδια όλη της τη χρονία. Δύο παιχνίδια με τη Λίβερπουλ για την προημιτελική φάση του Champions League και ένα Clasico κορυφής με την Μπαρτσελόνα. Σε αυτούς τους τρεις αγώνες ο Γάλλος προπονητής είχε να διαχειριστεί πιο πολλές απουσίες παρά παρουσίες από βασικούς παίκτες. Τι έκανε; Εμφάνισε σε όλα τα παιχνίδια μια ατσάλινη και κυνική ομάδα που με όπλο της την άμυνα της έκανε το απόλυτο. Πρόκριση επί των «ρεντς», νίκη στο Clasico και καμία ήττα.

Η Ρεάλ στηριζόμενη στην άμυνα της κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα μετά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι σκοπεύει να φτάσει και στην κατάκτηση της φετινής La Liga, αλλά και του Champions League. Ο Ζιντάν γαλουχήθηκε από τον Κάρλο Αντσελότι και η ιταλική φιλοσοφία είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει και τον οδηγεί σε επιτυχίες.

Μπορεί να μην παράγει το πιο θελκτικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, όμως τι σημασία έχει αυτό όταν καταφέρνει να γεμίζει ασφυκτικά το παλμαρέ του από τίτλους; Καμία. Τώρα, στον δρόμο της «Βασίλισσας» για την… επιστροφή στον θρόνο, δηλαδή την κατάκτηση του 14ου Champions League ήρθε άλλη μια ομάδα από το «νησί», η Τσέλσι.

Οι «μπλε» από τότε που ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία ο Τόμας Τούχελ πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, όμως ποιά είναι η τύχη τους κόντρα στους Μαδριλένους; Μια ολοκληρωμένη απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, είναι σαφές πως τον πρώτο λόγο ανάμεσα στις δύο ομάδες τον έχει η Ρεάλ. Και η φανέλα της είναι πιο βαριά και εικόνα της πιο πειστική. Αλλά, πολλές φορές τα… αστέρια κρύβουν και εκπλήξεις.