Mετά το χθεσινό αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει ο μοναδικός σύλλογος που έχει κερδίσει back-to-back τίτλους στην εποχή Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τρεις διαδοχικούς τίτλους από το 2016 έως το 2018 και το 2017, κατακτώντας το τρόπαιο, έγινε ο πρώτος σύλλογος που έσπασε μια κατάρα που υπήρχε για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA. Επανέλαβε το επίτευγμα 12 μήνες αργότερα, αλλά τη σεζόν που ακολούθησε (2018/19) αποκλείστηκε στους «16».

Μια μοίρα που επαναλήφθηκε από την -κάτοχο- Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν. Η πανίσχυρη Μπάγερν προχώρησε μία φάση πιο μακριά αυτή τη φορά, αλλά αποκλείστηκε με τη σειρά της. Συνολικά, οι κάτοχοι, μόλις μία φορά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τη φάση των ομίλων. Ηταν η Τσέλσι τη 2012/13, με τους υπόλοιπους να αποκλείονται σε επόμενες φάσεις.

Επτά έχουν μείνει εκτός στους «16» (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης σεζόν 1992/93-Μπαρτσελόνα), επτά στους προημιτελικούς και επτά στα ημιτελικά. Έξι είναι οι πρωταθλήτριες που έχουν καταφέρει να φτάσουν στον τελικό, αλλά μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης – δύο φορές, κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος.

Πολύ διαφορετική ήταν η αρχή της διοργάνωσης, ως Κύπελλο Πρωταθλητριών: η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τα πρώτα πέντε τουρνουά, ενώ επτά άλλες ομάδες υπερασπίστηκαν επίσης με επιτυχία τον τίτλο τους πριν από το 1992/93: Μπενφίκα, Ίντερ, Αγιαξ (δύο φορές), Μπάγερν (δύο φορές), Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μίλαν.