Εξώδικο στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, απέστειλε η εταιρία «Τοξότης» συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα.

Πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι ο κ. Καλογρίτσας ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Χούρι, Καλογρίτσα και Τόμπρα. Ο τελευταίος εμφανίζεται στη δικογραφία να είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον κ. Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη εταιρία CCC.

Το σκεπτικό του κ. Καλογρίτσα, όπως αναπτύσσεται στην εξώδικη δήλωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, είναι ότι οι Χούρι εμπλέκονται στην σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία με τα συνθηματικά «White Porscha».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει πως εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του, το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί παρωδία.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων ο κ. Καλογρίτσας ζητά μάλιστα να πληροφορηθεί «τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

Παραθέτει δε e-mail του Φουάντ Χούρυ με αναφορές στον «Λευκό Οίκο» και στην «White Porscha», ρωτώντας σε ειρωνικό τόνο τα μέλη της Προανακριτικής: «Αν δεν κληθεί ο αποστολέας του εν λόγω ηλεκτρονικού μηνύματος, {…} από ποιον άραγε αναμένει η Επιτροπή σας να αποσαφηνίσει τα κομβικά σημεία, τα οποία έχουν πολιτικό “ειδικό βάρος” και παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα;».

Μάλιστα, προσθέτει: «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αυτή η παράλειψη είναι τόσο προκλητική, ώστε γεννώνται ευλόγως σκέψεις σχετικά με το ποια ήταν τα κίνητρα και οι λόγοι που υποκίνησαν την εκδήλωση αυτής».

Για προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα «να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν» κάνουν λόγο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι «ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει», κάτι που σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο και παρωδία

Αναλυτικά η δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αναφέρει:

«Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία της Προανακριτικής φίασκο και παρωδία.

»Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους

β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και

γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά.

Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία.

Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.»