Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και κατέκτησε και μαθηματικά την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας του και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο του. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπα και άλλαξε όλο το παιχνίδι, σκοράροντας δυο τέρματα και κάνοντας την ολική ανατροπή για τους Πειραιώτες.

Ο Αιγύπτιος σε ακόμη ένα ματς ήταν καταλυτικός για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πιο γρήγορη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ιστορία του. Η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να ρισκάρει μετά το γκολ του Μακέντα και να παίξει με δυο επιθετικούς απέδωσε καρπούς, αφού ο Χασάν πέτυχε δυο τέρματα στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ήταν μέσα και σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Χασάν με τα δυο τέρματα που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει δύο γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων» μετά τον Ράφικ Τζεμπούρ, στην ισοπαλία με 2-2 των δύο ομάδων στο «πράσινο» ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος φορ με 43,53 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο τη φετινή σεζόν, έφτασε για τέταρτη φορά στην καριέρα του τα 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Χασάν όμως κατάφερε να το πετύχει γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν της καριέρας του και είναι έτοιμος με ένα γκολ να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, φέτος ο Χασάν μετράει 15 γκολ (4 ασίστ) σε 31 συμμετοχές, πριν από δύο χρόνια ξανά στον Ολυμπιακό είχε φτάσει τα 15 γκολ σε 32 ματς, τη σεζόν 2015/16 στη Μπράγκα είχε 15 γκολ (και 8 ασίστ) σε 46 αγώνες και μία σεζόν νωρίτερα (2014/15) στη Ρίο Άβε είχε 15 γκολ (και 2 ασίστ) σε 35 παιχνίδια.