Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική των πλέι-οφ και πανηγύρισε τη μαθηματική κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος 7 αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι με μια καταπληκτική χρονιά στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές, με τον Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα να γράφει και πάλι ιστορία, αφού κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ στον πάγκο των Πειραιωτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς ξεπέρασε το συμπατριώτη του στον ερυθρόλευκο πάγκο Μάρκο Σίλβα, αφού έγινε ο προπονητής που κατακτά τον τίτλο πιο νωρίς από οποιονδήποτε άλλον.

Επί Μάρκο Σίλβα ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο στις 28 Φεβρουαρίου, όμως απέμεναν έξι παιχνίδια για το φινάλε της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός τότε τερμάτισε με 30 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Παναθηναϊκό, σημειώνοντας ένα ακόμη απίστευτο ρεκόρ.

Φέτος οι Πειραιώτες απέχουν 22 πόντους από το δεύτερο Άρη και στα επτά παιχνίδια που απομένουν δεν αποκλείεται να καταρρίψουν και το ρεκόρ πόντων που κατέχει η ομάδα του Σίλβα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα μαθηματικά και ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα τη σεζόν 1994/95 σε 34 αγωνιστικές, αλλά και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, στις πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.