Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που βλέπουν τα καταστήματά τους να είναι κλειστά για σχεδόν έξι μήνες, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Ευγένιος Μπράτου.

Όπως τόνισε ο κ. Μπράτου, ο οποίος διαθέτει ένα γυμναστήριο, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, η πανδημία έχει οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους σε απόγνωση.

«Τα προβλήματά μας είναι πάρα πολλά, πολεμάμε για τις επιταγές μας» σημείωσε ο κ. Μπράτου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά συσσωρευμένα χρέη από το έτος 2020.

«Πλέον θα κληθούμε να επαναλειτουργήσουμε με χρέη πολύ μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ» υπογράμμισε ο επιχειρηματίας, τονίζοντας πως κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να ανοίξει και πάλι.

Τελευταία ημέρα αναστολών

Για τις αναστολές εργασίας η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία προθεσμία για τις αιτήσεις που αφορούν όλο τον Απρίλιο.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν οι 24.084 δικαιούχοι που έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη για τα αναδρομικά των συντάξεων, ενώ ξεκινά και η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Τέλος, από την Παρασκευή 23 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου και οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου.