Συγκινητικές στιγμές έζησαν για ένα ακόμα Σαββατόβραδο οι τηλεθεατές του MEGA με την Γλυκερία σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση.

Η ερμηνεύτρια χάρισε στο κοινό του MEGA μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και από το ελληνικό πεντάγραμμο.

Δίπλα της σε αυτή την βραδιά ο Νίκος Ζιώγαλας, η Demy, ο Κώστας Καραφώτης, ο Αλέξανδρος Κατσίγιαννης και ο Νίκος Χατζόπουλος.

Ζιώγαλας: Η Γλυκερία είναι η Ντόλι Πάρτον της Ελλάδας

«Της καρδιάς τα πέταλα» από το 1994 ερμήνευσε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο Νίκος Ζιώγαλας σε στίχους και μουσικού Μανώλη Φάμελλου από τον δίσκο «Γυρνά ο καιρός» και το κλασικό «Σταρ του σινεμά» από το 1985 σε στίχους και μουσική δικούς του.

«Την Γλυκερία την γνωρίζω αρκετά χρόνια, από ένα 9/8 μαγαζί στην Αλεξάνδρας που παίζαμε παλιά μαζί. Πολύ γρήγορα από εκεί κάναμε μαζί το ‘Πάρε με απόψε πάρε με’. Είχαμε πάρα πολύ καλή χημεία, σκέφτηκα ότι θα ήταν ιδανική τραγουδίστρια για αυτό το τραγούδι, όταν ετοίμαζα ένα δίσκο με επανεκτελέσεις».

«Η Γλυκερία είναι για την Ελλάδα, όπως είναι η Ντόλι Πάρτον για την Αμερική» ανέφερε ο Νίκος Ζιώγαλας.

Γλυκερία και Ζιώγαλας στο «Πάρε με απόψε» 25 χρόνια μετά

«Πάνε 25 χρόνια από τότε που είχαμε κάνει το τραγούδι και είχαμε περάσει υπέροχα. Έχει γράψει ιστορία αυτό το τραγούδι. Πάμε να του πούμε» τον παρότρυνε η Γλυκερία.

«Πάρε με απόψε» από την προσωπική του δισκογραφία του Νίκου Ζιώγαλα, τραγούδι που είπε σε δεύτερη εκτέλεση μαζί με την Γλυκερία το 1996 στον δίσκο «Παλιοί λογαριασμοί».

«Πέρασε η μπόρα» από το 1990 για πρώτη φορά με τη φωνή της Γλυκερίας και «Βασιλική».

Κανά: Η Γλυκερία είναι μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές που έχουμε

«Πριν από 15 χρόνια ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε με την Γλυκερία. Μοιραστήκαμε ένα πρόγραμμα τότε στη μουσική σκηνή «Σφεντόνα», και πέρυσι το χειμώνα, πριν την καραντίνα είχαμε πάλι βρεθεί, μοιραστήκαμε ένα πρόγραμμα στη μουσική σκηνή «Γραμμές», πήγαινε πάρα πολύ καλά αλλά σταμάτησε λόγω της καραντίνας», διηγείται η Μελίνα Κανά.

«Αυτό που δεν άλλαξε έιναι η κοινή μας αγάπη για τα λαϊκά τραγούδια αλλά και για άλλα πιο σύγχρονα. Έχουμε κοινό γούστο στην επιλογή των τραγουδιών.

Αυτό που δεν άλλαξε επίσης είναι η αμεσότητα στη σχέση μας, έχουμε μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης. Σέβεται και εμπιστεύεται η μια την άλλη.

Απολαμβάνω να τραγουδώ μαζί της λαϊκά τραγούδια… Η Γλυκερία είναι μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές που έχουμε.», είπε η Μελίνα Κανά για την Γλυκερία, που συνέχισε να μας ταξιδεύει με παλιές επιτυχίες όπως το «Αχ ας μπορούσα», το «Να’χα 100 καρδιές» αλλά και τα «Γύρνα πάλι γύρνα» και «Μια μελαχρινή».

Demy: Είναι όνειρο και τιμή να τραγουδάω δίπλα στην Γλυκερία

Η Γλυκερία και ο Δημήτρης Σταρόβας υποδέχθηκαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου την Demy.

Γλυκερία και Demy τραγούδησαν μαζί την πολύ ιδιαίτερη διασκευή στο τραγούδι του Μάριου Τόκα και του Σαράντη Αλιβιζάτου «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», αλλά και το «Όλο πετάω» σε στίχους και σύνθεση Στέλιου Φωτιάδη.

Στη συνέχεια η νεαρή τραγουδίστρια πήρε την σκυτάλη ερμηνεύοντας τα «Πες μου μια λέξη», «Αν θυμηθείς το όνειρό μου», «Πόσα καλοκαίρια» και «Στα κόκκινα».

«Το να βρίσκομαι στο πλευρό της Γλυκερίας είναι όνειρο, μεγάλη τιμή. Αν μου το έλεγαν πριν μερικά χρόνια θα μου φαινόταν τρελό. Και ότι έρχομαι από έναν άλλο χώρο το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο για εμένα», ανέφερε η Demy.

«Η σταθερότητα, η συνέπειά της, βλέποντάς την στο πέρασμα των χρόνων βλέπεις ότι είναι συνεπής στον εαυτό της, αληθινή, αυθεντική. Είναι σημαντικό αυτό για μένα, το προσέχω πολύ. Και τη διάρκειά της», τόνισε ερωτηθείσα τι θαυμάζει περισσότερο στην Γλυκερία.

Κώστας Καραφώτης: «Η Γλυκερία με έχει συμβουλέψει να φροντίσω πρώτα την ψυχή μου»

Ο Κώστας Καραφώτης ένας από τους ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς λαϊκών τραγουδιστών ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίπλα στην Γλυκερία.

«Κάνε κάτι να χάσω το τρένο» που έχουμε αγαπήσει με την φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου από το 1976 και τον δίσκο «Λαϊκά ’76» και «Το τραγούδι της ξενιτιάς» σε μουσική Θεοδωράκη και στίχους Ερρίκου Θαλασσινού.

«Δήλωση καρδιάς» από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Καραφώτη στη συνέχεια και «Δύο ψέματα» του Αντώνη Ρέμου.

«Αυτό που με μαγεύει πάντα όταν βρίσκομαι στη σκηνή με την Γλυκερία είναι η ενέργεια της σαν άνθρωπος και ο τρόπος που ερμηνεύει τα κομμάτια που μου προκαλεί ανατριχίλα. Η Γλυκερία μου έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η φωνή έρχεται από την ψυχή. Πρέπει να φροντίσω πρώτα την ψυχή μου αν θέλω να είμαι πολύ καλός στο τραγούδι και έχω ακολουθήσει πιστά την συμβουλή της» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε: «Ξεχωρίζει γιατί έχει μοναδικό χαρακτήρα και γιατί δεν αναλώνεται σε τραγούδια που δεν ταιριάζουν στη φωνή της».

«Με την Γλυκερία είμαστε οικογένεια»

«Στο Τούνεζι, στη Μπαρμπαριά, μας έπιασε κακοκαιριά», «Ικαριώτικος» και ελληνικό γλέντι πήρε σάρκα κι οστά στη μοναδική συναυλία του MEGA με την Γλυκερία να συνοδεύει ο Νίκος Χατζόπουλος.

«Κοντά μου είναι ένας σπουδαίος μουσικός, είναι ο άξιος διάδοχος του Γιώργου Κόρου. Ο Νίκος Χατζόπουλος. Όπου έχει παίξει έχει δώσει ένα διαφορετικό ύφος στα τραγούδια, τα έχει ανεβάσει, τα έχει βελτιώσει. Έχει δώσει πολλά στο ελληνικό τραγούδι». Με αυτά τα λόγια η Γλυκερία υποδέχθηκε στην μοναδική της συναυλία τον Νίκο Χατζόπουλο με το βιολί του.

Υπό τη μελωδία του βιολιού η Γλυκερία ερμήνευσε το «Να ξαναρθείς» σε μουσική Αντώνη Βραδή και στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου, το πολυτραγουδισμένο «Στο Τουνεζί, στη Μπαρμπαριά» και το «Καΐκι μου, άη-Νικόλα»σε δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη ακολούθησαν, και το κέφι άναψε.

«Ένα βράδυ στον Περαία», «Καναρί μου γλυκό», «Ικαριώτικο», «Χόρεψε τα νιάτα», απογείωσαν την βραδιά στο Σπίτι με το MEGA.

Τα λόγια του σπουδαίου μουσικού για τη Γλυκερία, συγκινητικά.

«Με τη Γλυκερία δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τίποτα άλλο από οικογένεια. Έχουμε δουλέψει τόσο μαζί, έχουμε συνεργαστεί σε διαφορα επίπεδα σε φοβερές δουλειές, παραστάσεις, συναυλίες και να ξέρετε το πριν και το μετά από μια μεγάλη παράσταση η ζωή μας θέλουμε δεν θέλουμε η ζωή μας είναι σαν οικογένεια. Με τη Γλυκερία νιώθω σαν οικογένεια. Η φωνή της μου θύμιζε τα παλιά τα χρόνια που τραγούδαγαν σωστά οι λαϊκοί μας τραγουδιστές. Η μεγάλη της αγάπη γι αυτό που κάνει και η υπομονή της, αυτά είναι τα πράγματα που ξεχωρίζω στη Γλυκερία».