Όπως αναμενόταν η παράνομη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ώστε να καταφέρει ο Δ. Μελισσανίδης να επιβάλει τον Ιάκωβο Φιλιππουση ως Εκτελεστικό Γραμματέα, δεν θα έμενε στο απυρόβλητο. Και μπορεί κάποιοι να μας έχουν συνηθίσει σε επικοινωνιακές μόνο φανφάρες, υπάρχουν όμως και δυνάμεις που επιθυμούν την τήρηση της νομιμότητας και σε αυτό δεν κάνουν εκπτώσεις.

Έτσι ο Ολυμπιακός και ο Τάκης Αγραφιώτης δια των δικηγόρων τους, Βασίλη Δημακοπούλου και του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, Φίλιππου Σπυρόπουλου προσέφυγαν κατά της παράνομης απόφασης ζητώντας από το Διαιτητικό Δικαστήριο να ακυρωθεί αυτή και ακολούθως και ο διορισμός του Φιλιππούση ως Εκτελεστικού Γραμματέα.

Τι επικαλούνται ο Τάκης Αγραφιωτης και ο Ολυμπιακός; Ότι με βάση το ισχύον Καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 38) ο μοναδικός που μπορεί να προτείνει το διορισμό ή την παύση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ. Κανείς άλλος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο σε αυτή του την αρμοδιότητα. Και είναι και λογικό αφού ο Εκτελεστικός Γραμματεας είναι ο στενότερος συνεργατης του Προέδρου, ο άνθρωπος του.

Αντίθετα βέβαια με ότι συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Καθώς ο Ζαγοράκης, ως Πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι κατά παράβαση του Καταστατικού δεν θα προτείνει κανέναν για την θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα και γι αυτό στη συνέχεια ο Ζαγοράκης αποχώρησε ακόμα και από την συνεδρίαση. Για να προτείνει τον Τζακ ο γνωστός Παναγιώτης Δημητρίου, αναβαθμισμένος σε Αναπληρωτή Πρόεδρο πια, μετά «τις υπηρεσίες» που πρόσφερε για τον περσινό τραγέλαφο του τελικού Κυπέλλου.

Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Τζακ ο Φιλιππούσης δεν διαθέτει ούτε καν τα απαιτούμενα κατά το άρθρο 56 του Καταστατικού της ΕΠΟ, επαγγελματικά προσόντα και πείρα για την θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα ενός οργανισμού όπως η ΕΠΟ. Λέγεται – γιατί βιογραφικό του Τζακ δεν έχουμε βρει πουθενά (ούτε στην ΕΠΟ) – ότι είναι απόφοιτος της Γερμανικής Φιλολογίας και ουσιαστικά έχει εργαστεί μόνο ως δημοσιογράφος και έτσι παρότι ο Τζακ έχει γαλουχηθεί με τον Γκαίτε και τον Νίτσε, δεν έχει την παραμικρή εμπειρία σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης προσωπικού…αλλά τι χρειάζονται αυτά στην εξυγιαντική ΕΠΟ; Μήπως σκοπεύουν να εφαρμόσουν την ολιστική μελέτη ή να καθαρίσουν και να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Άλλα είναι τα σημαντικά προσόντα του Τζακ που μόνο ο Σταύρος Κοντονής και ο Δ. Μελισσανίδης κατάφεραν να εντοπίσουν!

Ο Ζαγοράκης

Βέβαια ο Ζαγοράκης, όσο και αν θα ήθελε να πιστεύει ότι ο Τζακ δεν θα κάνει ουσιαστικά τίποτα και θα τον έχει περιορισμένο… μάλλον πλανάται! Γιατί δεν ρωτά τον Αλέξη Δέδε, να μάθει πως τον «καθάρισε» σαν αυγό ο Τζακ και τον πέταξε από την ΕΠΟ.. κάτι τέτοιους τους έχει για πρωινό ο Τζακ ο…Φιλιππούσης.

Τουλάχιστον όμως ο Θοδωρής κατάλαβε ότι ο διορισμός του Φιλιππούση πάσχει. Άλλωστε γι’ αυτό και για να αποφύγει η ΕΠΟ τα χειρότερα από τις άκυρες αποφάσεις Φιλιππούση, ανέθεσε προ 2 ημερών στον Π. Δημητρίου να υπογράφει τα δελτία των ποδοσφαιριστών και άλλες αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραμματέα ώστε να μην είναι άκυρες οι πράξεις αυτές όταν με βεβαιότητα θα ακυρωθεί ο διορισμός Φιλιππούση.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει τώρα είναι αν ο Ζαγοράκης, που βάσει Καταστατικού είναι ο μόνος που εκπροσωπεί δικαστικά την ΕΠΟ, φθάσει στο σημείο να δώσει εντολή να παρασταθεί η ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά του Ολυμπιακού και του Αγραφιώτη για να υποστηρίξει ότι ο διορισμός Φιλιππούση είναι νόμιμος.
Λέτε να το δούμε και αυτό;!

Βέβαια μετά από αυτά που σήμερα έλαβαν χώρα στην νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όλα είναι πιθανά και ένα είναι βέβαιο ότι….. οι κηπουροί θα γίνουν ανάρπαστοι στο Πάρκο Γουδί! Όταν κοτζάμ Ζαγοράκης κάθεται αμίλητος να ακούει όσους παράνομα και άκυρα εισηγείται ο Φιλιππούσης για να στελεχώσουν όλες τις Επιτροπές της ΕΠΟ.

Όταν κοτζάμ Ζαγοράκης «πίνει το αμίλητο νερό» σε ερώτηση του κ. Αγραφιώτη για το κατά ποσό γνωρίζει αυτά τα πρόσωπα ή αν τους έχει έστω συναντήσει για 5 λεπτά ώστε να έχει ιδία γνώμη και τα προτείνει να στελεχώσουν τις μόνιμες επιτροπές της ΕΠΟ!

Τότε τι άλλο να περιμένουμε άραγε…. τον Ζαγοράκη ή τον Π. Δημητρίου υπό την ανοχή ή απόντος Ζαγοράκη να παρεμβαίνει στην διαιτησία και να υποδεικνύει στον εκλεκτό της UEFA , Κλάτενμπεργκ να μπούνε Έλληνες διαιτητές ή Έλληνες μέλη ΚΕΔ ώστε να καταφέρνει ο Τίγρης πριν μπει στην «Αγία Σοφια» να κερδίσει τα Γιάννενα, τον Ατρόμητο και τον Βόλο;

Με την εμβληματική προσωπικότητα που είχε εντός γηπέδων ο Θ. Ζαγοράκης, φορώντας 57 συνεχόμενες φορές το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ελλάδος (ρεκόρ που τον έκανε να ξεπεράσει θρύλους όπως ο Μπίλι Ράιτ και ο Μπόμπι Τσάρλτον) ποιος θα περίμενε ότι από ηγέτης θα γινόταν ….. γλάστρα και μάλιστα θα έπρεπε να ρωτάει και να παίρνει την άδεια του κάθε Π. Δημητρίου, ερευνόμενου Δανιήλ ή καφετζή Θωμαΐδη για να προσλάβει και συνεργάτες … είτε κηπουρούς είτε όχι!